GuidePedia

0
Άρχισαν σήμερα το πρωί οι επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρέν ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Ρεν θα συνατήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ενώ στις 4:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις που θα έχει πραγματοποιήσει.Ο κ. Ρεν έφθασε στην Αθήνα για να συζητήσει «τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, έχοντας κατά νου την έκθεση του μεικτού κλιμακίου των ελεγκτών,
οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έκαναν φύλλο και φτερό τον προϋπολογισμό, διαπιστώνοντας «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του Προγράμματος Σταθερότητας ύψους έως 4,5 δισ. ευρώ.
Οι τεχνοκράτες απαίτησαν πρόσθετα μέτρα που αντιστοιχούν στο 1,8% του ΑΕΠ. Πρότειναν, μάλιστα, οι αποφάσεις να στοχεύουν στη δραστική περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο με την κατάργηση του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας (του 14ου μισθού) και το «ψαλίδισμα» κονδυλίων 1,2 δισ. ευρώ στα νοσοκομεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top