GuidePedia

0
Δηλώσεις Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το χθεσινό επεισόδιο στο Βύρωνα και το θάνατο του 25χρονου.
«Ήταν μια κρίσιμη μάχη με βαρύ τίμημα η υπόθεση που εξελίχθηκε στο Βύρωνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν θρηνούμε μια απώλεια ζωής».
Με τη φράση αυτή αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην μάχη μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών,
η οποία εξελίχθηκε χθες στην περιοχή του Βύρωνα και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός, τυχαία, διερχόμενου από εκεί 25χρονου πολίτη, ο οποίος ήταν πατέρας ενός 18μηνου μωρού.
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε επίσης ότι για την όλη υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από τη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει ποιοι και αν έχουν ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε μέτρα τα οποία θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας απέναντι στην εγκληματικότητα.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο δραματικό περιστατικό είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προκειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακοποιών κι είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ.

«Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών οι οποίοι ήταν δραπέτες των φυλακών Λάρισας -ο κ. Χρυσοχοΐδης τους χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους- βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, πιστόλια, σφαίρες αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης tnt.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top