GuidePedia

0
Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με τη μαντιλοφορούσα σύζυγό του
Αιτία να πέσει ξύλο στην τουρκική εθνοσυνέλευση έγινε, άθελά της, η μαντιλοφορούσα σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, η Εμινέ Ερντογάν. Όλα άρχισαν με μια συνέντευξη του Ερντογάν, κατά την οποία έφερε στο φως ένα άγνωστο επεισόδιο από το 2007.
Σχολιάζοντας την Κυριακή ζωντανά στο κανάλι ΤRΤ1 τις σχέσεις στρατού - πολιτών, ο Ερντογάν είπε πως θα ήθελε να μοιραστεί με το κοινό ένα επεισόδιο που είχε ταράξει τον ίδιο και τη σύζυγό του όταν συνέβη, το 2007:....
η Εμινέ είχε θελήσει τότε να επισκεφθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο έναν γνωστό Τούρκο ηθοποιό, τον Νετζάτ Ουιγκούρ, ο οποίος είχε μείνει ημιπαράλυτος έπειτα από εγκεφαλικό. Η είσοδος όμως δεν της επιτράπηκε, εξαιτίας της μαντίλας που φοράει- στην Τουρκία η μαντίλα απαγορεύεται σε πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το επεισόδιο επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η σύζυγος του Ουιγκούρ, Νετσλά, λέγοντας πως την είχε κάνει να νιώσει πολύ άσχημα.

Προφήτης και ανάγωγος
Δυο μέρες μετά τη συνέντευξη του Ερντογάν, το βράδυ της Τρίτης εντός της τουρκικής Βουλής, ένας βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης, ο Οσμάν Ντουρμούς, σχολίασε ειρωνικά την όλη υπόθεση: «Πώς είναι δυνατόν να μη δέχεστε τη σύζυγο ενός πρωθυπουργού που θεωρείται Προφήτης;», ρώτησε απευθυνόμενος στους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου- προφήτη είχε αποκαλέσει τον Ερντογάν το 2008 ένα στέλεχος του κόμματός του, ο οποίος υποχρεώθηκε χθες σε παραίτηση. Μόλις ο Ερντογάν άκουσε τον Ντουρμούς, ζήτησε αμέσως να πάρει τον λόγο. «Οι φίλοι μας δεν ξέρουν ότι η αλυσίδα των Προφητών έκλεισε, δεν ξέρουν ότι ο Προφήτης μας ήταν ο τελευταίος προφήτης», απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν εκνευρισμένος. «Να ξέρετε τα όριά σας», φώναζε από κάτω ο Ντουρμούς. «Πρώτα να μάθεις να σιωπάς και μετά να μάθεις να ακούς», του απαντούσε ο Ερντογάν. Στη διαμάχη μπήκε και ο υπουργός Υγείας: «Σκάσε ανάγωγε», είπε στον Ντουρμούς. «Ανάγωγο να πεις τον πατέρα σου», του απάντησε ο Ντουρμούς. Τότε ο υπουργός έβγαλε το σακάκι του και κατευθύνθηκε προς τον Ντουρμούς. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ τον εμπόδισαν αλλά ήδη είχαν αρχίσει να πέφτουν οι γροθιές. Δύο βουλευτές κατέληξαν στο νοσοκομείο, ένας κατέληξε με σπασμένα γυαλιά και άλλος λιποθύμησε.

Το κλίμα ήταν τεταμένο και χθες. «Υποψιαζόμαστε ότι ο πρωθυπουργός έχει προβλήματα με την πνευματική του υγεία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος, Μεχμέτ Σαντίρ. Όσο για τον πρωθυπουργό, επέμεινε στο ζήτημα της Εμινέ λέγοντας πως δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο. «Υπάρχουν πολλά να πω αλλά δεν θέλω να υπάρξει ένταση στη χώρα μου. Αφού αποσυρθώ από την πολιτική θα τα γράψω.

Όλα έχουν την ώρα τους».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top