GuidePedia

1
Στήριξη στην κυβέρνηση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της "Marc" για το "Έθνος της Κυριακής".
Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, σε ποσοστό 57,6 % κρίνουν ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι του 36,5%, που εκφράζουν τη διαφωνία τους. Μάλιστα το 74,2% πιστεύει ότι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη τους.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 75,8% απάντησαν ότι θα πρέπει τα συνδικάτα να βάλουν νερό στο κρασί τους, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα το 19,6% υποστηρίζει ότι ο λαός πρέπει να αντιδράσει στα νέα μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ζοφερό κλίμα και τη βροχή των φόρων, το 51,3% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα θα καταφέρει τελικά να βγει από το τούνελ της οικονομικής κρίσης.
Αν και η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί υπεύθυνους για την κρίση των τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του, ωστόσο το 49,5% κρίνει ότι η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία είναι λανθασμένη και θα συμβάλλει στη διαπόμπευση της χώρας διεθνώς.
Τέλος ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση παραμένει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με 74%, ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με 69,8%, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με 45,7%, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 25,4% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 24,6%.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Μη κυνηγάτε τους κλεφτοκοτάδες !
    Κυνηγάτε τους κλεφτοκοτάδες και αφήνετε τους Αλ Καπόνε !
    Κύριοι του οικονομικού επιτελείου, έχετε ξεκινήσει στραβά και ανάποδα.
    http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/
    Εφαρμόζοντας τις εντολές των Μεγάλων Αδελφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυνηγάτε τους απλούς πολίτες και αφήνετε ανέπαφους τους Λήστασχους
    τους Αλ Καπόνε και τους Μαφιόζους. Τα βάζετε με τον απλό συνταξιούχο, τον υπάλληλο, τον μικροεπιχειρηματία. Παγώνετε, μειώνετε τους μισθούς, τώρα θα τον πάρετε και τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε ακόμα. Το σκεπτικό ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη δεν υπάρχουν ο 13 και 14 μισθός , είναι απαράδεκτο, γιατί ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων αναλογικά και του 13, 14 μισθού, υπολείπεται κατά 30 % του αντίστοιχου μισθού του Ευρωπαίου. Αυξάνετε τη μέση φορολογία, τα τέλη, τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων κλπ.
    http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top