GuidePedia

0
Την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας που λήφθησαν με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης.Σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι BBC, o κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "παρά το γεγονός ότι είναι πράγματι μέτρα λιτότητας και είναι πράγματι οδυνηρά, η κυβέρνηση έχει τη στήριξη του 50% με 60% του πληθυσμού για την εφαρμογή των μέτρων".
"Αυτό που διαπιστώνουμε, και που δεν έχω δει παρά μόνο την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι ένα πραγματικό αίσθημα ενότητας του Ελληνικού λαού που επιθυμεί να κάνει την αλλαγή", συμπλήρωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.΄

Επανέλαβε ακόμη τη θέση ότι η η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρώπη για να μειώσει το δημόσιο χρέος της. "Δώστε μας χρόνο, δώστε μας στήριξη-και δεν μιλώ για οικονομική, αλλά και πολιτική στήριξη-προκειμένου να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και ότι είμαστε και πάλι αξιόπιστοι", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού. Οι ανάγκες μας για δανεισμό είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που λέμε είναι απλά ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να δανειστούμε με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και οι υπόλοιπες χώρες και όχι με τα υψηλά επιτόκια που υπονομεύουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων", τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

"Ας καθίσουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ας καθίσουμε να δούμε τι πρόοδο έχουμε επιτύχει, πώς πηγαίνουμε με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχουμε καταρτίσει", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

"Βρισκόμαστε εντός των στόχων, και ακόμη υψηλότερα, στα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου, οπότε πηγαίνουμε καλά. Εάν πράγματι χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα τα λάβουμε προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμά μας κατά 4% εντός του 2010. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό, εάν είναι απαραίτητο", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top