GuidePedia

0
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Όπως αποφάσισε πριν από λίγο το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στο Μαξίμου παραμένουν στις θέσεις τους, με εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι.Γιάγκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Β.Κλόκοζας και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φ.Φράγκος.Η μοναδική και λίγο-πολύ αναμενόμενη αλλαγή επήλθε στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο αντιναύαρχος Γ.Καραμαλίκης αποστρατεύτηκε αφού είχε συμπληρώσει δυο χρόνια στο τιμόνι του όπλου, έπειτα δηλαδή από έναν εύλογο χρόνο θητείας.
Ωστόσο, άλλες πηγές, επισημαίνουν ότι ο ναύαρχος είχε κατηγορηθεί για μεροληψία και αναξιοκρατία στις περσινές κρίσεις των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και για την έκδηλη απροθυμία του να συνεργαστεί με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε μια σειρά θεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή ένα ταξίδι ήσσονος σημασίας στην Αμερική δεν παρέστη ούτε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του νυν υπουργού!
Ο νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Δ.Ελευσινιώτης, μέχρι τώρα Α Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, έχει υπηρετήσει σε διάφορες επιτελικές θέσεις, κυρίως στους τομείς της ασφάλειας, των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top