GuidePedia

0
Το ιρανικό χτύπημα απέναντι στη δυτική αλαζονεία, που είχε προαναγγείλει για τις 11 Φεβρουαρίου ο ιρανός πρόεδρος φαίνεται τελικά πως ήταν η ανακοίνωσή του πως η χώρα του είναι ικανή να δημιουργήσει εμπλουτισμένο ουράνιο της τάξης του 80%, ποσότητα ικανή να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.
Πιο συγκεκριμένα ο ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την 31η επέτειο της επανάστασης πως η ισλαμική δημοκρατία παρήγαγε το πρώτο δείγμα σε κλίμακα εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 80% σε δύο μόλις ημέρες αφού ξεκίνησε τη διαδικασία

«Έχουμε την ικανότητα να εμπλουτίζουμε ουράνιο σε ποσοστό πάνω από 20% ακόμη και 80%, αλλά δεν το κάνουμε γιατί δεν το χρειαζόμαστε» είπε στην ιρανική τηλεόραση. «Θέλω να ανακοινώσω με δυνατή φωνή πως το πρώτο δείγμα εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου παρήχθη και το έχουν προμηθευτεί οι επιστήμονές μας», συνέχισε την ίδια ομιλία του αναφερόμενος στη πρόσφατα εξαγγελθείσα αρχή εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20% για ιατρικούς σκοπούς όπως έχει πει το Ιράν.

Το εμπλουτισμένο κατά 80% ουράνιο θεωρείται πως πλησιάζει στα όρια του Υψηλά Εμπλουτισμένου Ουράνίου κάτι που θεωρείται ικανό για την κατασκευή πυρηνικού όπλου. Αναφερόμενος στις πυρηνικές φιλοδοξίες της χώρας του ο ιρανός πρόεδρος είπε

«Όταν λέμε πως δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε τη βόμβα το εννοούμε και δεν πιστεύουμε στην κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου. Εάν θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο όπλο θα το λέγαμε...το έθνος μας έχει το σθένος να πει πως το φτιάξαμε και δεν σας φοβόμαστε».

Χιλιάδες ιρανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Τεχεράνης για να εορτάσουν την 31η επέτειο της ιρανικής επανάστασης, την ώρα που κυβερνητικές δυνάμεις διέλυαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σε μια επιπλέον προσπάθεια περιορισμού των δυνατοτήτων οργάνωσης αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οι ταχύτητες στο διαδίκτυο έπεσαν κάτω του μισού, πολλά ειδησιογραφικά ιρανικά sites είναι αδύνατο να τα επισκεφθεί κανείς, ενώ υπηρεσίες e-mail έχουν προσωρινά εξουδετερωθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top