GuidePedia

0
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν παραπονέθηκε τηλεφωνικά στον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, για την απόφαση που έλαβε βρετανικό δικαστήριο στη υπόθεση Αποστολίδη-Όραμς. Ο κος Ερντογάν, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι αυτή η απόφαση θα δυσχεράνει τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για τη λύση του Κυπριακού. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, δήλωσε ¨στον Γκόρντον Μπράουν πως ” αν και σέβομαι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου ήταν απογοητευτική για μένα”....Ο Βρετανός πρωθυπουργός από την πλευρά του, ανταπάντησε ότι κατανοεί την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά πως είναι αδύνατον να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ότι η Βρετανία, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. Οι δύο άνδρες, συζήτησαν ακόμη διμερή θέματα, το Κυπριακό, τη παρουσία τους στο Αφγανιστάν και την κατάσταση στη Αφρική.

Να θυμίσουμε, ότι η υπόθεση Οραμς, αφορά το ζευγάρι των Βρετανών Λίντα και Νέιβιντ Οραμς, οι οποίοι αγόρασαν και έχτισαν ένα σπίτι, στην κατεχόμενη Λάπηθο της Κύπρου, σε ιδιοκτησία του Ελληνοκύπριου Μελίτη Αποστολίδη.
Ο Αποστολίδης, στράφηκε το 2004, δικαστικά εναντίον τους, και δικαστήριο της Λευκωσίας, τον δικαίωσε, διατάσοντας το ζευγάρι των Βρετανών, να αποζημιώσουν τον νόμιμο ιδιοκτήτη, να γκρεμίσουν το σπίτι που έχτισαν και να του αποδώσουν την περιουσία του. Το Βρετανικό Εφετείο στο οποίο κατέφυγαν οι Βρετανοί, έκρινε νόμιμη την απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top