GuidePedia

0
Αύριο, Τρίτη το Βρετανικό Εφετείο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση για την υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη εναντίον του ζεύγους Όραμς. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από το Λονδίνο ο δικηγόρος του κ. Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας εξέφρασε αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι, ώρα Κύπρου..... Ο κ. Καντούνας ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να σταλεί η υπόθεση πίσω στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) στο Λουξεμβούργο, όμως ''ελπίζουμε ότι η εξέλιξη θα είναι θετική''. Εάν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα είναι πολύ απογοητευτικό, θα σημαίνει απώλεια χρόνου, ''είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε εντάξει''.
«Ξεκινήσαμε την προεργασία τον Σεπτέμβριο του 2004, καταχωρήσαμε την αγωγή τέλος του Οκτώβρη του 2004 στο κυπριακό δικαστήριο και έκτοτε είμαστε ακόμα στα δικαστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, «ελπίζοντας ότι αύριο θα τελειώσουν όλα καλά».
Τον Μάρτιο του 2009 το ΔΕΚ γνωμάτευσε ότι η Βρετανία πρέπει να εκτελέσει την απόφαση Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάσει της οποίας το ζεύγος Όραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη στην περιουσία του στην κατεχόμενη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις σε αυτήν και να την παραδώσει στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.
πηγη Φιλελευθερος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top