GuidePedia

0
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στα Αδανα 20 ανθρώπους φερόμενους ως μέλη ενός ένοπλου κλάδου του δικτύου της αλ Κάιντα και κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Στις 06:00 (τοπική ώρα) 300 πράκτορες της αντιτρομοκρατικής έκαναν ταυτόχρονη έφοδο σε 25 σπίτια σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης και προχώρησαν κατά τη διάρκεια μία ώρας σε έρευνες και 20 συλλήψεις, αναφέρει το Ανατολή.....Οπλα, πυρομαχικά και υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που περιείχε ύποπτα έγγραφα κατασχέθηκαν από τις κατοικίες των ανθρώπων που συνελήφθησαν, αλλά και από άλλα μέρη, προσθέτει το πρακτορείο.
Ενας τουρκικός κλάδος της αλ Κάιντα θεωρείται υπεύθυνος για τις επιθέσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003 εναντίον συναγωγών, του βρετανικού προξενείου και της τράπεζας HSBC και προκάλεσαν τον θάνατο 63 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του βρετανού πρόξενου.
Τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος στην ιεραρχία της αλ Κάιντα, ο αιγύπτιος Αιμάν αλ Ζαουάχρι, είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον της Τουρκίας όταν εκείνη ανέλαβε την διοίκηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top