GuidePedia

0
Τα ηνία της ευρωπαϊκής ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες παίρνει η Ισπανία, ένα μήνα αφού τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας. Η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΕΕ αντιμετωπίζεται θετικά και από την Ελλάδα, καθώς με την Ισπανία υπάρχουν περισσότερα σημεία επαφής, λόγω της κοινής φύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στην οικονομία. Έπίσης, υπάρχει και καλή χημεία μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών......
Όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, στόχος της ισπανικής προεδρίας θα είναι η ομαλή εφαρμογή της Συνθήκης και η αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
"Αυτούς τους έξι μήνες ελπίζουμε να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όσον αφορά την οικονομία και να εργαστούμε για τη γρήγορη και δυναμική εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας", είπε ο κ. Θαπατέρο.
Κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας ο Θαπατέρο θα φιλοξενήσει στη χώρα του πολλές συνόδους κορυφής της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το Μαρόκο αλλά και τη σύνοδο της Ένωσης για τη Μεσόγειο.
Χθες, χιλιάδες Μαδριλένιοι υποδέχτηκαν το νέο έτος στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου είχε στηθεί ένα υπερθέαμα με μουσική και πυροτεχνήματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top