GuidePedia

0
Με τη σκέψη σε όσους βρίσκονται μακρυά από τους δικούς τους ανθρώπους επιτελώντας το καθήκον τους, απευθύνει το μήνυμα για το νέο έτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. "Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάποιοι από εμάς αναζητούμε την ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση. Νομίζω πως μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση μπορεί να έρθει, αν στραφούμε στην προσφορά. Καθένας από μας έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας".......
καλεί στο μήνυμά του.
Ο Κ.Παπούλιας απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους που δοκιμάζονται σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό και γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες περιβάλλον και τονίζει την πεποίθησή του στις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού λαού και τη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες.

"Στις μέρες μας κρίνονται τα μεγάλα.Και έχω την αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς.Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά" κλείνει το μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας εδώ.



Ο πρωθυπουργός



Ετος ορόσημο χαρακτηρίζει το 2010 ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και συμπληρώνει πως θα είναι, ένα έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων. Στις 9 το βράδυ θα μεταδοθεί και το μήνυμα για τη νέα χρονιά, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.



"Μία δύσκολη χρονιά κλείνει και έρχεται μία νέα.Ας την υποδεχθούμε όλοι με αισιοδοξία και ελπίδα. Με την προσμονή αλλά και με την ισχυρή πεποίθηση ότι, το 2010 θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας, για την Ελλάδα, για τον Έλληνα πολίτη. Το 2009 αφήνει την πατρίδα μας σε μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή. Πέρα από τα προβλήματα στα δημόσια οικονομικά μας, τη γενικότερη πορεία της οικονομίας μας, ζήσαμε πάνω από όλα την απαξίωση των πολλών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας. Απαξίωση θεσμών της δημοκρατίας μας, απαξίωση του παραγωγικού μας ιστού, απαξίωση του κοινωνικού κράτους. Πάνω απ’ όλα βιώσαμε όλοι οι πολίτες την υποβάθμιση στη ζωή μας. Στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην οικογένειά μας" αναφέρει στο μήνυμά το ο πρωθυπουργός και αποδίδει στην οικονομική κρίση την ανάδυση προβλημάτων δεκαετιών τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν διογκωθεί και συσσωρευτεί, με συνέπειες που αγγίζουν τις ζωές όλων μας.



Ο πρωθυπουργός καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει τη μάχη για να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία της χώρας και να κατακτηθούν όλα όσα δικαιούται ο πολίτης και αξίζει.



Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού εδώ.



Τα κόμματα



Την κρισιμότητα των καιρών επισημαίνει στο μήνυμά του για το 2010 και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.



"Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον. Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας. Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φώς! Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φώς. Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί" αναφέρει και τονίζει πως η Ελλάδα έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας. Μετά την κρίση θα ανοίξει μια καινούργια, καλύτερη σελίδα για την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν. Αισιοδοξία στις καρδιές. Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία για όλους" κλείνει στο μήνυμά του.



Σε ολομέτωπη επίθεση καλεί με το μήνυμά της Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.



"Μπορούμε το 2010, είναι θέμα απόφασης και επιλογής. Δηλαδή, αν ο λαός δεν αποφασίσει να τρομοκρατήσει κυριολεκτικά τους επάνω, κυβέρνηση, κόμματα, πλουτοκρατία, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί σαν πραγματικοί τρομοκράτες θα επιπέσουν πάνω στο λαό με τα χειρότερα μέτρα. Ο λαός μπορεί να αντιδράσει, να αντεπιτεθεί, να ανασυνταχθεί το κίνημα και να τους τρομοκρατήσει" καταλήγει.



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει:



"Η 2η δεκαετία του 21ου αιώνα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για όλους. Στην δεκαετία που ολοκληρώθηκε πολλοί συνάνθρωποί μας στερήθηκαν βασικά αγαθά, στερήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα, στερήθηκαν την ασφάλειά τους και - το χειρότερο - το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα.
Εύχομαι αυτή τη δεκαετία, με την βοήθεια του Θεού και με πιο εντατική προσπάθεια των κρατούντων, να αντιστραφεί το κλίμα και να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όσα στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια"



Εκ μέρους του Συνασπισμού ο γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας εκφράζει την ελπίδα για δημιουργία.



"Εμείς οι αριστεροί, γυναίκες και άνδρες, υποδεχόμαστε το 2010 με την πίστη ότι δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα.Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να αντικαταστήσουμε:Τον πόλεμο με την ειρήνη.Τον ανταγωνισμό με την αλληλεγγύη.Τη φτώχεια με ζωή με αξιοπρέπεια.Την ανεργία με την ασφαλή εργασία.Την καταστροφή με την προστασία του περιβάλλοντος.



Αν οι ευχές των πολιτικών κομμάτων έχουν κάποια σημασία ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ εύχεται σε όλους μια δημιουργική χρονιά και στον καθένα ξεχωριστά αυτό που νιώθει ότι έχει σημασία" αναφέρει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top