GuidePedia

0
Πέντε αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού Χιλιανού κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων
Συγκεκριμένα, δύο ειδικοί φρουροί – σκοποί των κρατητηρίων του τμήματος, ηλικίας 27 και 28 ετών κατηγορούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού του Χιλιανού κρατουμένου......

Για  συνέργεια σε βασανιστήρια διώκονται ένας  23χρονος αστυφύλακας και ένας ακόμα 27χρονος ειδικός φρουρός, οι οποίοι ενώ ήταν παρόντες στο περιστατικό παρέμειναν αδρανείς.
Τέλος, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 24χρονος υπαστυνόμος Β΄ κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας. Ο τελευταίος προκειμένου πιθανότατα να καλύψει τους επίορκους συναδέλφους του, σχημάτισε εναντίον του κρατουμένου δικογραφία για αντίσταση, απόπειρα απόδρασης και εξύβριση εμφανίζοντάς τον ως υπαίτιο για το συμβάν. Η δικογραφία υποβλήθηκε χθες στον εισαγγελέα. 
Στο πλαίσιο ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης οι πέντε κατηγορούμενοι  οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα  πλημμελειοδικών Αθηνών. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε σε βάρος των πέντε αστυνομικών ένορκη διοικητική εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για πειθαρχικά παραπμτώματα για τα οποία απειλείται η ποινή της απόταξης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων ο αλλοδαπός κρατούμενος το μεσημέρι της 31 Δεκεμβρίου διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα στη γλώσσα του και με χειρονομίες στον σκοπό κρατητηρίου να τον διευκολύνει να τηλεφωνήσει διότι το καρτοτηλέφωνο των κρατητηρίων δεν λειτουργούσε.
Ο σκοπός - ειδικός φρουρός τον έβρισε μπήκε στο κρατητήριο τον χτύπησε και τον οδήγησε σε χώρο εξωτερικά του κρατητηρίου. Εκεί άρχισε να τον χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός του και τότε αυτός τον απώθησε σπρώχνοντάς τον στον τοίχο και τον ακινητοποίησε ρωτώντας τον παράλληλα για ποιόν λόγο τον χτυπά.
Ετερος ειδικός φρουρός που παρακολουθούσε το συμβάν έσπευσε σε βοήθεια του συναδέλφου του και από κοινού ξυλοκόπησαν, χρησιμοποιώντας τα κλομπ τους, τον Χιλιανό κρατούμενο προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Το συμβάν παρακολουθούσαν ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυφύλακας.
"Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Όπως παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του περιστατικού" τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Σημειώνεται ότι αργά χθες τη νύχτα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Λευτέρης Οικονόμου επισκέφθηκαν στο Γενικό Κρατικό τον αλλοδαπό τραυματία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top