GuidePedia

0
Πολύνεκρη τραγωδία χθες σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Περμ της Ρωσίας, όπου κατά τη διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 109 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 140
Όπως, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο κλαμπ Lame Horse επικράτησε πανικός, με αποτέλεσμα οι θαμώνες να ορμήσουν μαζικά προς τις εξόδους και να ποδοπατηθούν.
"Ο αριθμός των νεκρών είναι 109 άνθρωποι, άλλοι 140 δέχονται ιατρική φροντίδα. . . οι 85 είναι σοβαρά τραυματισμένοι", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax......
H πυρκαγιά σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την βομβιστική επίθεση σε τρένο, την περασμένη Παρασκευή, με 26 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, την ευθύνη της οποίας διεκδίκησαν Τσετσένοι Ισλαμιστές εξτρεμιστές και εγείρει προβληματισμό αν πρόκειται για νέο χτύπημα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι σπεύδουν να προκαταλάβουν τις έρευνες σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται περί βομβιστικής επίθεσης.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ κήρυξε τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους και διέταξε να συσταθεί ειδική επιτροπή για να χειριστεί την υπόθεση, ενώ ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, την υπουργό Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα και τον υπουργό Εσωτερικών Ρασίντ Νουργκαλίγεφ στην Περμ για να συντονίσουν τις προσπάθειες διάσωσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top