GuidePedia

0

Τα εβδομήντα έχουν φτάσει τα τμήματα και οι τάξεις των σχολείων που έχουν κλείσει μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού της νέας γρίπης, ενώ χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο χθες αποφασίστηκε το κλείσιμο σαράντα πέντε τάξεων σε είκοσι δύο σχολεία σε οκτώ νομούς της χώρας εξαιτίας της νέας γρίπης.....


«Είναι γεγονός πως είμαστε πλέον μέσα στην πανδημία και μάλλον στην αρχή της έξαρσης του φαινομένου, όμως δεν δικαιολογούνται φαινόμενα πανικού, διότι όλα πλέον είναι έτοιμα για να ξεκινήσει με πλήρη ασφάλεια και ομαλότητα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού», τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκτίμησε ότι «τα περισσότερα κρούσματα φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν ήπιας μορφής συμπτώματα, τα οποία αντιμετωπίζονται επιτυχώς με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή», ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι χρέος όλων των γιατρών και των νοσηλευτών να κάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν, όπως είπε, τους ασθενείς τους.

Οπως, μάλιστα, αποκάλυψε στην «Espresso», για τον ίδιο ακριβώς λόγο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υποβληθεί και ο ίδιος στον εμβολιασμό: «Εκτός από διοικητής του ΕΚΕΠΥ, είμαι και γιατρός και νιώθω την υποχρέωση να κάνω το εμβόλιο για να πείσω τους συναδέλφους μου».

Να προσθέσουμε ότι στη λίστα των παιδικών σταθμών που βάζουν λουκέτο προστίθενται και δύο παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων (στο 6ο διαμέρισμα ο 5ος και στο 4ο διαμέρισμα ο 3ος), στους οποίους παρουσιάστηκαν δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά (ένα ανά παιδικό σταθμό) νέας γρίπης. Τα δύο περιστατικά είναι ήπιας μορφής και τα παιδιά σε πολύ καλή κατάσταση.

Δέσμη μέτρων για λουκέτα και προφύλαξη στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάνονται εξαιτίας των δεκάδων «λουκέτων» που βάζει στα σχολεία η πανδημία της νέας γρίπης. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, σε όσα τμήματα η αναστολή λειτουργίας δεν ξεπερνά τις δύο βδομάδες οι διευθυντές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους και τους συλλόγους διδασκόντων θα φροντίζουν για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης. Σε όσα τμήματα η αναστολή λειτουργίας ξεπερνά τις δύο βδομάδες η διδακτέα ύλη θα τροποποιείται βάσει οδηγιών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επίσης, έχει εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης που θα προβάλλεται από την ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής, μόλις εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χρόνος.

Για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε δέσμη μέτρων, που περιλαμβάνουν:
- Βελτίωση του συστήματος καταγραφής των απουσιών μαθητών και εκπαιδευτικών.
- Συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την καθαριότητα των σχολείων.
- Διάθεση ποσού 435.000 ευρώ για την αγορά καθαριστικών.
- Σύσταση ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Νέας Γρίπης.
- Δεύτερο κύκλο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.
- Καλύτερη ενημέρωση γονέων και μαθητών, με τη συγκέντρωση, κατηγοριοποίηση και προβολή των συχνότερων ερωτημάτων για τη γρίπη και των απαντήσεών τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top