GuidePedia

0
Υπό επιτήρηση οι αλλαγές στην εισοδηματική πολιτική την άνοιξη Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. ανακοίνωσε σήμερα ότι Τον επόμενο Μάρτιο αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο υπουργός, δεν θα βασίζεται σε λογική τεκμηρίων αλλά σε ένα νέο «πόθεν έσχες» όπως και στην καλύτερη αποτύπωση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων.....

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, στις φορολογικές δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν το 2010 θα αποτυπώνονται όσο το δυνατόν πληρέστερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων αλλά και οι δαπάνες διαβίωσής τους.
Επισημάνθηκε επίσης πως υπάρχει στην Ελλάδα ένας πολύ μεγάλος πλούτος που φοροδιαφεύγει, ενώ για τις φοροαπαλλαγές ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι θα καταργηθούν όσες δεν έχουν κοινωνικό όφελος.
Όσον αφορά στις μεταχρονολογημένες επιταγές, δήλωσε ότι, σε συνεργασία με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στη σταδιακή μείωσή τους, καθώς αποτελούν και κρυφό χρέος.
Κάλεσε τέλος τις τράπεζες να μην ξεχνούν την αγωνία του καταναλωτή και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και να μετακυλήσουν την ρευστότητα που διαθέτουν τόσο στους καταναλωτές όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin ανακοίνως ότι κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat θα έρθει στην Ελλάδα στις 16-18 Νοεμβρίου, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top