GuidePedia

0
Η πρώτη απάντηση Μπακογιάννη σε Σαμαρά με 30 βουλευτές Στο επιτελείο της Ν. Μπακογιάννη, μετά το πρώτο "μούδιασμα", καταστρώνουν το σχέδιο αντίδρασης, δεδομένου ότι η κίνηση Αβραμόπουλου κέρδισε τις εντυπώσεις, κάτι που καταγράφεται  σχεδόν από το σύνολο του σημερινού Τύπου , με κοινό συμπέρασμα ότι δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής.....

Η πρώτη, και μάλιστα άμεση απάντηση, ήρθε σήμερα με τη συνάντηση που είχε η κ. Μπακογιάννη με ομάδα βουλευτών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας 24 μόλις ώρες από την ανακοίνωση της υποστήριξης του Αντώνη Σαμαρά από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν 30 περίπου βουλευτές και  συζητήθηκαν οργανωτικά κυρίως θέματα και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει κάθε ένας από αυτούς στην κινητοποίηση των ψηφοφόρων του υπέρ της υποψηφίας αρχηγού της ΝΔ.
Στην συγκέντρωση –απάντηση της κ Μπακογιάννη, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Τσιάρας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος που είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Παρευρέθηκαν επίσης οι  βουλευτές Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Κοντός, Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,   Θανάσης Μπούρας,  Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μπεκίρης,  Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιώργος Κοντογιάννης, Έλσα Παπαδημητρίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης  Πλακιωτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γρηγόρης Αποστολάκος και Τσαμπίκα Ιατρίδη.
Κάποιοι βουλευτές που έχουν εκδηλωθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Κώστας Μουσουρούλης, έλειψαν για τεχνικούς λόγους. 
Στο τραπέζι του επιτελείου της κ Μπακογιάννη, υπήρχε η σκέψη να υπογραφεί διακήρυξη υπέρ της υποψηφιότητάς της, αλλά η ιδέα υπορράφθηκε. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, φίλα προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά βουλευτές ισχυρίζονται, ότι η αιτία που δεν βγήκε διακήρυξη. ήταν ο όχι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των βουλευτών που δέχθηκαν να την υπογράψουν.
Πάντως, είναι δεδομένη η συντριπτική υπεροχή της πρώην υπουργού εξωτερικών στη κοινοβουλευτική ομάδα , που σύμφωνα με το επιτελείο της αντιπροσωπεύουν και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που θα την επιλέξουν για νέα πρόεδρο του κόμματος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top