GuidePedia

0
Εχοντας αποσπάσει παρασκηνιακά την υπόσχεση ότι θα αναλάβει υψηλή θέση στη Ρηγίλλης σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε χθες το μεσημέρι το μεγάλο βήμα και ανακοίνωσε από την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ότι στηρίζει αναφανδόν τον Μεσσήνιο πολιτικό, ο οποίος σημειολογικά βρισκόταν δίπλα του.....

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτιμά ότι διαθέτει μια συμπαγή βάση ψηφοφόρων στην Α’ Αθήνας και την Αρκαδία που θα βοηθήσει τα μέγιστα τον κ. Σαμαρά στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, οι οποίες εξελίσσονται σε σκληρό ντέρμπι με την κυρία Μπακογιάννη.
Συν τοις άλλοις τον προηγούμενο καιρό αισθανόταν ενοχλημένος από τη στάση που κράτησε ο Κώστας Καραμανλής στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. πριν από δύο Σάββατα, όταν ουσιαστικά τον... άδειασε τασσόμενος υπέρ της άποψης της Ντόρας Μπακογιάννη να εκλεγεί ο νέος αρχηγός μόνο από τα μέλη του κόμματος.
Ο τέως υπουργός Υγείας στη δήλωση στήριξης προς τον κ. Σαμαρά, που μεταδόθηκε σε πανελλαδικό δίκτυο, ανέφερε: «Συμφωνώ με τον Αντώνη ότι θα πρέπει να πείσουμε όσους έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία, να γυρίσουν πίσω. Η εκλογή αρχηγού δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα. Οσες φορές η Ν.Δ. ηττήθηκε, ήταν επειδή απομακρύνθηκε από τις αρχές της ή απογοήτευσε με συμπεριφορές αλαζονικές. Πρέπει να αποδείξουμε στους ψηφοφόρους ότι αλλάζουμε. Η επιλογή του Αντώνη οδηγεί σε μεγαλύτερη συνοχή, σε διασφάλιση της ενότητας, σε μια παράταξη θεσμών και αρχών, σε ένα ανοιχτό κόμμα με δημοκρατική λειτουργία».
Παίρνοντας το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε τη στήριξη της υποψηφιότητάς του και πρόσθεσε πως στο συνέδριο αποδείχθηκε ότι η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει. «Είχα υπόψη μου να αρχίσει η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος μετά την εκλογή προέδρου, αλλά η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα» τόνισε. Οι δύο άνδρες υπέγραψαν κοινή διακήρυξη αρχών και αμοιβαίων δεσμεύσεων.
Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη μίλησε χθες το βράδυ στο Γκάζι όπου και ανέφερε ότι είναι σεβαστές οι απόψεις του κάθε στελέχους της παράταξης, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δώσει δυναμική απάντηση δημοσιοποιώντας λίστα με ονόματα τουλάχιστον 50 «γαλάζιων» βουλευτών που τη στηρίζουν.
Τέλος ο κ. Ψωμιάδης ερωτηθείς για τις δικές του προθέσεις, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον από τους δύο άλλους συνυποψήφιους. «Δεν δίνω δαχτυλίδια. Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα» ήταν τα λεγόμενά του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top