GuidePedia

0
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής από τους τρομοκράτες. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει έμμεση σχέση με ένα από τα κορυφαία «χτυπήματα» της λεγόμενης νεοτρομοκρατίας στη χώρα μας. Στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα -και πιο συγκεκριμένα στην Ασφάλεια- έχει μετατεθεί και υπηρετεί πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, που.....
το καλοκαίρι του 2002 είχε συμβάλει τα μέγιστα στην εξάρθρωση όχι μόνο της «17Ν», αλλά κυρίως του ΕΛΑ. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, πρόκειται για τον αξιωματικό που χειρίστηκε τη μάρτυρα-κλειδί που «τύλιξε» σε μια κόλλα χαρτί τη φερόμενη ως ηγετική ομάδα του ΕΛΑ, ανάμεσά της και τον πρώην σύζυγό της, τον οποίο ήθελε να εκδικηθεί, όπως είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Πρόκειται για τη γυναίκα που έχει μπει εδώ και χρόνια σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κάτω από το σπίτι της οι τρομοκράτες εκτέλεσαν τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα που εκτελούσε χρέη φρουρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Αντιτρομοκρατική, οι εκτελεστές του αστυνομικού παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη συγκεκριμένη γυναίκα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών της. Η γυναίκα, που εμπιστευόταν πολύ τον αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που είχε χειριστεί την υπόθεσή της, τον επισκεπτόταν συχνά και στο τμήμα της Αγίας Παρασκευής όπου είχε μετατεθεί τα τελευταία χρόνια. Ετσι, οι τρομοκράτες γνώριζαν και ποιον επισκεπτόταν στο τμήμα. Καθόλου λοιπόν τυχαία η επιλογή του τμήματος. Αλλωστε και σημειολογικά προκύπτει αυτή η βάσιμη υποψία της Αντιτρομοκρατικής καθώς το πρώτο θύμα της νεοτρομοκρατίας στη χώρα μας ήταν ο αστυνομικός που φρουρούσε τη μάρτυρα που «ξεκλείδωσε» τον ΕΛΑ. Το αμέσως επόμενο λοιπόν -και πλέον αιματηρό- χτύπημα ήταν στο τμήμα όπου υπηρεετεί ο αστυνομικός που χειρίστηκε τη μάρτυρα.

Γεγονότα τα οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι διόλου άσχετα μεταξύ τους. Ενα άλλο στοιχείο που οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση την Αντιτρομοκρατική είναι και οι συχνές επισκέψεις στο τμήμα ενός άλλου αστυνομικού -για να δει τον «κολλητό» του- που επίσης είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση των παλιών οργανώσεων. Πρόκειται για τον αξιωματικό που ανέκρινε τον Σάββα Ξηρό όταν ο τελευταίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά το βαρύ τραυματισμό του από τη βόμβα που εξερράγη στα χέρια του στον Πειραιά και ήταν η αρχή του τέλους για τη «17Ν».

Στο μεταξύ, περίπου στο τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις στις τρεις μοτοσικλέτες που έκαναν «δώρο» στους αστυνομικούς οι τρομοκράτες. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως εκεί θα βρουν γενετικό υλικό, αλλά ίσως και αποτυπώματα των δραστών της πλέον αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα μας. Οσο για τις εκατό σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι δράστες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην τις βρήκαν στην εγχώρια αγορά, αλλά να ήταν εισαγόμενες από το εξωτερικό.

Τέλος, όσον αφορά τη χειροβομβίδα που έριξαν κατά τη διαφυγή τους οι τρομοκράτες, οι αστυνομικοί έχουν βρει μόνο την περόνη καθώς ήταν επιθετικού τύπου και δεν αφήνει πίσω της θραύσματα. Η χειροβομβίδα αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., μάλλον είναι ελληνικής κατασκευής (ΕΛΒΙΕΜΕΚ) και ίσως ανήκει στην παρτίδα που έχει στην κατοχή του ο «Επαναστατικός Αγώνας». Παρόμοια χειροβομβίδα είχαν ρίξει οι τρομοκράτες της συγκεκριμένης οργάνωσης όταν είχαν χτυπήσει, το 2007, το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top