GuidePedia

0
Μετά την αιματηρή επίθεση των τρομοκρατών στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, που άφησαν πίσω τους έξι τραυματίες αστυνομικούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάργηση των σκοπιών έξω από τα αστυνομικά τμήματα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Νίκο Κακαουνάκη στο Flash ανέφερε χθες το πρωί ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν σκοπιές έξω ......
από τα κατά τόπους αστυνομικά καταστήματα, ο λειτουργικός ρόλος των οποίων είναι να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και όχι να περιφρουρούνται.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να προχωρήσει σε σταδιακή κατάργηση του θεσμού του σκοπού των αστυνομικών τμημάτων, ο οποίος θα αντικατασταθεί από σύγχρονα κλειστά κυκλώματα περιφερειακής καταγραφής εικόνας και ήχου.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε ξεκινήσει να καταρτίζεται την περίοδο που ο Βύρων Πολύδωρας ήταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πλην όμως για λόγους που ουδέποτε έγιναν γνωστοί εγκαταλείφθηκε.
Στις σχετικές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος επικρότησε την προοπτική αποχώρησης των αστυνομικών από τις σκοπιές λέγοντας ότι:
«Μέχρι τώρα οι σκοπιές έξω από τα τμήματα λειτουργούσαν ως φέρετρα, διότι οι τρομοκράτες είχαν εύκολους και δεδομένους στόχους. Η κατάργηση των εξωτερικών φρουρών των τμημάτων ήταν πάγιο αίτημα του σωματείου μας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top