GuidePedia

0

Μετά τη Fitch, τώρα και η Moody's θέτει τη χώρα υπό αναθεώρησηΣτο στόχαστρο των διεθνών επενδυτικών οίκων βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς -μετά την υποβάθμιση από τη Fitch- τώρα και η Moody's εξετάζει αντίστοιχη κίνηση, λόγω της εκτροπής του προϋπολογισμού......

Συγκεκριμένα,  ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση της Ελλάδας, επικαλούμενος την επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας.

«Η επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και το πρόβλημα θα καταστεί χειρότερο από το λιγότερο ευνοϊκό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον στο μέλλον», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Moody's Sovereign Risk Group, προσθέτοντας ότι «οι πιθανότητες η Ελλάδα να “ξεφύγει” από το δημόσιο χρέος της μετά την κρίση, όπως έκανε πριν την κρίση, είναι ελάχιστες». Υπενθυμίζεται ότι σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, στο Α- από το Α, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος Fitch Ratings, χαρακτηρίζοντας ως αρνητικές τις προοπτικές (outlook) της χώρας.

Standard and Poor’ s: "Καμία ΄πίεση΄ για το ΄Α-΄ της Ελλάδας"

Πιο "χαλαρή" είναι πάντως η Standard and Poor's, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αναλυτής του οίκου  Marko Mrsnik δήλωσε σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Moody’s, ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση “A-“της Ελλάδας από τον οίκο δεν βρίσκεται «υπό πίεση». «Προς το παρόν δίνουμε ‘stable’ outlook, επομένως δε βλέπω κάποιο κίνδυνο για το επίπεδο αξιολόγησης», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.

«Οποιαδήποτε εξέλιξη σε επίπεδο αξιολόγησης εξαρτάται στο εξής από το σχέδιο της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό και την εφαρμογή του», προσέθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top