GuidePedia

0

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο Δημήτρης Παρσάνογλου, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 17/10 επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό ενός μετανάστη από αστυνομικούς.
Το συμβάν που οδήγησε στο κρατητήριο τον κ. Δημήτρη Παρσάνογλου και τον Αφρικανό μετανάστη έλαβε χώρα το Σάββατο 17/10 στις 7 και μισή το απόγευμα.....
στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, στην Ομόνοια. Ένας άντρας, ντυμένος με πολιτικά ήρθε σε συμπλοκή με έναν Αφρικανό μετανάστη παρουσία αρκετού κόσμου που αντιλήφθηκε το συμβάν. Στη συνέχεια δύο ένστολοι ακινητοποίησαν το μετανάστη, χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο κ. Παρσάνογλου περνούσε από το σημείο, όταν υπέπεσε στην αντίληψή του το τι διαδραματιζόταν. Ο ίδιος παρενέβη, ζητώντας από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν το μετανάστη αφού τον είχαν ήδη ακινητοποιήσει. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο αστυνομικοί να συλλάβουν και τον ίδιο για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής, παρ’ ότι ο ίδιος ανέφερε επανειλημμένα ότι δεν έχει την πρόθεση να φέρει αντίσταση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημήτρης Παρσάνογλου είναι καθηγητής κοινωνιολόγος, σε θέματα μετανάστευσης, ερευνητής του Παντείου, ενώ έχει πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες για το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
και οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top