GuidePedia

0
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με ιδέες και με πράξεις, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στο δείπνο εργασίας των ευρωπαίων ηγετών, αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια......

Για τη συνεργασία δε με την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος με όλες τις παραμέτρους και με παράλληλη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις κλιματικές αλλαγές, ο πρωθοπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της αναγωγής της πράσινης ανάπτυξης.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, επεσήμανε τις καταστροφικές συνέπειες από τις πυρκαγιές και την ανάγκη αντιμετώπισής τους από την πολιτεία.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στο θέμα της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και τη μετανάστευση που προκαλείται από τις κλιματικές αλλαγές, τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά τα ζητήματα

Δημοσίευση σχολίου

 
Top