GuidePedia

0
Η καλή σεξουαλική ζωή των γυναικών συνεπάγεται και καλή υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από αυστραλούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μόνας. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη και οι οποίες δήλωσαν ικανοποιημένες στην... κρεβατοκάμαρα εμφάνισαν και καλύτερα σκορ σε ό,τι αφορούσε την ευεξία και τη ζωτικότητα.
Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Τhe Journal of Sexual Μedicine» βασίστηκαν σε μελέτη 295 γυναικών ηλικίας 25-60 ετών οι οποίες είχαν σεξουαλικές επαφές περισσότερες από δύο φορές τον μήνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως προέκυψε από τη μελέτη, το συχνό σεξ δεν μεταφραζόταν απαραιτήτως και σε σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών, η οποία είναι άκρως σημαντική για την καλή υγεία....


Την ίδια στιγμή μια δεύτερη μελέτη που ανήκει σε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας μαρτυρεί ότι η ευεξία του αντίθετου φύλου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συναναστροφή του με ελκυστικές γυναίκες. Οι ερευνητές σημειώνουν στο επιστημονικό έντυπο «Ρroceedings of the Royal Society Β» ότι η συναναστροφή των ανδρών με μια όμορφη γυναίκα προκαλεί παροδική αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και κορτιζόλης- και οι δύο ορμόνες συνδέονται με την εγρήγορση και την καλή φυσική και νοητική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, μια συζήτηση μόλις πέντε λεπτών με μια ελκυστική γυναίκα αύξαινε τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 14% και της αντιστρεσογόνου κορτιζόλης κατά 48%. Αντιθέτως, όπως έδειξε η μελέτη που περιελάμβανε 149 φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών, η παρέα με άλλους άνδρες είχε αρνητική επίδραση, μειώνοντας τα επίπεδα και των δύο ορμονών (κατά 2% της τεστοστερόνης και κατά 7% της κορτιζόλης).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top