GuidePedia

0
Την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, καθώς ο εκλογικός νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων το διάστημα πριν τις εκλογές.
Ο Εισαγγελέας που θα αναλάβει την διενέργεια της έρευνας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και ακολούθως οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιριών που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοσιεύσεις αυτές αναφέρονται σε δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται για άγνωστο «πελάτη» (πιθανότατα τα πολιτικά κόμματα ή επίσημα ΜΜΕ), είναι δηλαδή δευτερογενείς πηγές πληροφόρησης.
Παράλληλα η κείμενη νομοθεσία δεν ρυθμίζει θέματα διαδικτύου, πόσο μάλλον για τα ιστολόγια που θεωρούνται προσωπικές σελίδες και κατά συνέπεια παρέχεται σε αυτές πλήρης ελευθερία λόγου, όταν δεν προκύπτει εμπλοκή σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top