GuidePedia

0
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και πολλές άλλες προσωπικότητες παρευρέθηκαν στην κηδεία του γερουσιαστή των ΗΠΑ Έντουαρντ Κένεντι, σε εκκλησία της Βοστόνης στην Μασαχουσέτη.
Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τέντ Κένεντι «φωνή των φτωχών και των αδυνάτων».
«Σήμερα λέμε αντίο στο νεότερο γιο της Ρόουζ και του Τζόζεφ Κένεντι. Ο κόσμος θα θυμάται πάντα τον γιο τους Έντουαρντ ως τον διάδοχο μιας βαριάς κληρονομιάς. Έναν ήρωα για αυτούς που δεν είχαν κανένα. Την ψυχή του Δημοκρατικού Κόμματος και το λιοντάρι της Γερουσίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Εγώ όπως και τόσοι άλλοι στην πόλη όπου εργάστηκε για περίπου μισό αιώνα, τον γνωρίζαμε σαν συνεργάτη, σαν μέντορα και πάνω από όλα σαν φίλο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ήταν γέννημα μιας εποχής όπου η χαρά και η αριστοκρατικότητα των πολιτικών απέτρεπε τις διαφορές των κομμάτων και τις φιλοσοφίες να γίνουν εμπόδια στην συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό, μία εποχή όπου οι αντίπαλοι έβλεπαν ο ένας τον άλλο σαν πατριώτες», πρόσθεσε. «Και έτσι ο Τεντ Κένεντι έγινε ο μεγαλύτερος νομοθέτης της εποχής μας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ....

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στην εκκλησία καλυμμένο με την αμερικάνικη σημαία, ενώ το συνόδευαν πολλά μέλη της οικογένειας Κένεντι, όλοι ντυμένοι στα μαύρα.

Πολλές προσωπικότητες παρευρέθηκαν στην τελετή ανάμεσα τους οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον.

Πριν από την έναρξη της τελετής ο Μπιλ Κλίντον συνομίλησε για λίγη ώρα με τον πρόεδρο Ομπάμα, ενώ η σύζυγος του Χίλαρι Κλίντον με τον Τζορτζ Μπους.

Στην κηδεία παρέστη και ο διάσημος ηθοποιός Τζακ Νίκολσον.

Παρά τον αέρα και την βροχή, πλήθος ανθρώπων συνέρρευσε στην Βασιλική της Παναγίας στην Βοστόνη (Our Lady of Perpetual Help) για να πει το τελευταίο αντίο στον Τεντ Κένεντι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών την Τρίτη, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η συγκεκριμένη εκκλησία βρισκόταν στην καρδιά του Αμερικανού γερουσιαστή, αφού εκεί προσευχόταν όταν η κόρη του Κάρα είχε εμφανίσει καρκίνο στους πνεύμονες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top