GuidePedia

0

Στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή της Έκθεση, απ’ όπου ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο η δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, επιστρέφει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το προσεχές Σαββατοκύριακο, αποφασισμένος να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, το οποίο έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
Ο κ. Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι ο πολιτικός χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να μπορέσει να πείσει τους πολίτες να του δώσουν και μια τρίτη ευκαιρία τον προσεχή Μάρτιο (ή, εφόσον αποφασίσει πρόωρες εκλογές, εντός του Οκτωβρίου) είναι πολύ λίγος, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκαθαρίσει όλα τα ανοιχτά πολιτικά θέματα και κυρίως εκείνα που έχουν «πληγώσει» την κυβέρνηση και φυσικά το κόμμα της Ν.Δ. Βασικό ζήτημα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι πότε θέλει να πάει τη χώρα σε εκλογές. Όχι πότε επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε επιθυμεί ο ίδιος, έτσι ώστε να σταματήσουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.....
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι τα περιθώρια της οικονομίας δεν του δίνουν τη δυνατότητα για εξαγγελίες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, έχει καταλήξει στην απόφαση να αναφερθεί και να απαντήσει σε πολιτικά θέματα που άπτονται της διαφάνειας και του ήθους στο δημόσιο βίο.
Στην πρώτη σειρά αυτού του πολιτικού ξεκαθαρίσματος προς τους πολίτες βρίσκεται το θέμα για το τι θα κάνει με εκείνους τους βουλευτές και πρώην υπουργούς που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ιστορία του Βατοπεδίου. Ο κ. Καραμανλής, αν και σε συνέντευξή του πριν από τις ευρωεκλογές άφησε ανοιχτό το όλο θέμα, φαίνεται πως καταλήγει στο να μην είναι υποψήφιοι. Είναι άλλωστε απαίτηση και αρκετών «γαλάζιων» βουλευτών. Το ίδιο αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και με τον βουλευτή Δωδεκανήσων Αριστοτέλη Παυλίδη. Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει αν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό, εφόσον δεν προχωρήσει σε αυτόν αμέσως, τις επόμενες δυο-τρεις μέρες.

Ακόμη ο κ. Καραμανλής δεν αποκλείεται να εξαγγείλει θεσμικές παρεμβάσεις, όπως άμεση αλλαγή και ισχύς του εκλογικού νόμου, μιας και η θέση του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή ενός μοντέλου στη λογική του γερμανικού τον βοηθάει. Παράλληλα θα αναφερθεί σε άλλες θεσμικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έρθουν σε συνέχεια αυτών που έχει εξαγγείλει ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος (ψήφος αποδήμων, κανόνες διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων κλπ.). Μία εξ αυτών μπορεί να είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top