GuidePedia

0
Η διαφαινόμενη νίκη του ΠαΣοΚ στις επερχόμενες εκλογές, και μάλιστα με πιθανότητα αυτοδυναμίας, μαγνητίζει πληθώρα στελεχών που επιθυμούν να είναι στις λίστες της νίκης που θα επαναφέρουν το ΠαΣοΚ στην εξουσία. Αυτό που προβληματίζει όμως την Ιπποκράτους είναι ότι η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων πηγάζει από το στενό πυρήνα του κόμματος και όχι από την ευρύτερη κοινωνία.
Η εντολή που έχει δώσει ο Γ. Παπανδρέου είναι ξεκάθαρη: Αναζητούνται υποψήφιοι που θα καλύπτουν συγκεκριμένα κριτήρια με καθαρό παρελθόν, αγαπητά κα με ευρύτερη αποδοχή στη τοπική κοινωνία, που το ιδιαίτερο χάρισμα τους θα είναι η εργατικότητα τους και όχι οι δημόσιες σχέσεις....

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων έχει ανατεθεί σε μία επιτροπή που την απαρτίζουν οι κκ. Ι. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας , Ν. Αθανασάκης και η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. Η πρώτη δουλειά της επιτροπής ήταν να αποκλείσει του κατ΄ επάγγελμα πολιτευτές, που αν και είχαν πολλές ευκαιρίες δεν κατάφεραν να διαβούν το κατώφλι της Βουλής. Επίσης κόβονται και οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν μίνιμουμ αριθμό ψήφων, διαφορετικό βέβαια για τη κάθε εκλογική περιφέρεια.
Μια ακόμα δύσκολη αποστολή θα είναι να ενημερώσουν ιστορικά στελέχη ότι δεν θα είναι υποψήφιοι, για διάφορους λόγους, όπως οι κ.κ. Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλο αλλά και οι Μ. Νεονάκης και Χ. Πάχτας

Το πολύπλοκο σταυρόλεξο που λέγεται ψηφοδέλτιο Επικρατείας καλούνται να λύσουν οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου, με κυριότερο σημείο τη συμμετοχή των κ.κ.
Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου. Ενώ είχαν εκφράσει την επιθυμία να αναζητήσουν το σταυρό των ψηφοφόρων, η μεγάλη επιτυχία τους στις ευρωεκλογές, οδηγεί σε νέες αποφάσεις και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής περιόδου, με ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεοπτικές μονομαχίες όπου έχουν δείξει εξαιρετικές ικανότητες.

Το κομμάτι που φαίνεται θα δυσκολέψει την επιτροπή, είναι η επιλογή νέων και γυναικών στους οποίους ο Γ. Παπανδρέου δίνει μεγάλη σημασία.
Για τους μεν νέους, υπάρχει ο σκεπτικισμός ότι σε μία σύντομη προεκλογική διαδικασία δεν θα έχουν το χρόνο να διεισδύσουν στους ψηφοφόρους, ενώ στις γυναίκες παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος από υποψήφιες που να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η επιτροπή.
Τέλος, ανησυχία υπάρχει για τη πρόθεση που καταλογίζουν στην επιτροπή, να αφήσει εκτός λίστας , πληθώρα στελεχών που θεωρούνται της επιρροής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η απάντηση, ενός μέλους της επιτροπής στη κατηγορία είναι ξεκάθαρη: «Όλοι οι καλοί χωράνε»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top