GuidePedia

0
Έκκληση για τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να προστατευούν οι έμποροι και βιοτέχνες από τη μάστιγα των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και τη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία
Μέτρα για την προστασία του εμπορίου και του εμπορικού κόσμου, ζήτησε το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας (ΕΣΕΕ), από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του ενόψει της ΔΕΘ.
Κατά την έξοδό του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης, είπε ότι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό την επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων για την αύξηση της ρευστότητας από τις τράπεζες.
Ζήτησαν ακόμη μέτρα για την προστασία του στεγασμένου εμπορίου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δηλαδή από τους υπαίθριους λιανοπωλητές και από τα πολυκαταστήματα.
Επί τάπητος τέθηκε η αποποινικοποίηση των μικρών οικονομικών συναλλαγών και ζητήθηκε να μην περνούν οι μικρές επιχειρήσεις με τέτοια ευκολία στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.....
Ο κ. Αρμενάκης πρόσθεσε ότι τα μέτρα και οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το δημόσιο και έφερε σαν παράδειγμα τις ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις.
Ειδική αναφορά έκανε στο πρόβλημα των διαδηλώσεων, λέγοντας ότι θα πρέπει βέβαια να προστατευθεί το συνταγματικό δικαίωμα αλλά να μην γίνεται κατάχρηση, όπως συνέβη πέρυσι το χειμώνα, που οι εκτεταμένες διαδηλώσεις επηρέασαν το εμπόριο σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Σε ερώτηση για το τι υποσχέσεις απέσπασαν από τον πρωθυπουργό, ο κ. Αρμενάκης ανέφερε ότι συζήτησαν τα μέτρα για τη διαδοχική ασφάλιση, για τα οποία ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι κοινωνικά δίκαια και ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και πρόσθεσε ότι απέσπασαν την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Top