GuidePedia

0
Ένα διαφορετικό προεκλογικό βήμα επέλεξε χθες ο Πρωθυπουργός. κ. Κ. Καραμανλής, για να επιβεβαιώσει ότι βαδίζουμε τάχιστα για εκλογές. Στην επίσκεψη του στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) έκανε αυτό που έπρεπε για να πείσει και τον πιο δύσπιστο. Ένα πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, και βέβαια την απαραίτητη επίθεση στο ΠαΣοΚ, αφού αυτός είναι ο αντίπαλος.
Ο κ. Καραμανλής, θεωρεί ότι δεν μπορεί η χώρα να πορευτεί -με τη συγκυρία της παγκόσμιας κρίσης- σε μία προεκλογική περίοδο έξι ολόκληρων μηνών και μάλιστα με μία ετοιμόρροπη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Κρίσιμος παράγοντας που θα βαρύνει στη απόφαση του για το χρόνο των εκλογών είναι και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες αναμένονται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτό που αναμένουν να μελετήσουν και να αναλύσουν στο επιτελείο του Κ. Καραμανλή, δεν είναι τα ποσοστά στη πρόθεση ψήφου, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερωτηθέντων, στα οποία θα κτιστεί η προεκλογική επικοινωνιακή εκστρατεία της Νέα Δημοκρατίας....
Ένας ακόμα παράγοντας που ωθεί στην απόφαση πρόωρων εκλογών είναι η σύσσωμη σχεδόν άποψη των κορυφαίων υπουργών ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ωφεληθεί με την αγκίστρωση της στην εξουσία, αφού θα διατηρήσει το καθοριστικό της ρόλο και στη νέα βουλή εξ αιτίας της έλλειψης αυτοδυναμίας.
Τελεσίδικη θεωρείται και η απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει, πριν τη ΔΕΘ, και σε ανασχηματισμό αποσκοπώντας μ ένα σμπάρο σε δύο τρυγόνια. Θα προσπαθήσει να κερδίσει επικοινωνιακούς πόντους σε μία μάχη που το ΠαΣοΚ δείχνει ικανότερο, ενώ θα αξιοποίηση τα δημοφιλή πρόσωπα που έχει στη διάθεση του -πχ Ντ. Μπακογιάννη- σε θέσεις πρώτης γραμμής κρούσης, με σκοπό να πετύχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα επιτρέπει στην ΝΔ να επανακάμψει στη κορυφή.
Για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, το ρυθμιστικό ρόλο παίζει η οικονομία και ο προϋπολογισμός του 2010. Οριακή ημερομηνία, είναι το τέλος Νοεμβρίου που θα πρέπει να κατατεθεί στη βουλή. Όπως είναι λογικό, ο Κώστα Καραμανλής δεν θέλει να χρεωθεί τα σκληρά μέτρα -μαζί με το πολιτικό κόστος-που απατούνται και μετά να τα καρπωθεί το ΠαΣοΚ χρεώνοντας τα στη ΝΔ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, που όμως είναι μία σκόπελος που εύκολα ξεπερνιέται διότι δεν χρειάζεται να είναι «αποκαλυπτικά σκληρός»
Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία εκλογών πρέπει να ορισθεί σε μια Κυριακή από μέσα Οκτωβρίου έως τέλος Νοεμβρίου.
Επειδή οι παράγοντες που θα υπαγορεύσουν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού είναι πολλοί και ευμετάβλητοι -πχ Ζίμενς – το μόνο χειροπιαστό στοιχείο που υπάρχει σήμερα είναι ένα. Κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στη διαφημιστική του εταιρία να «κλείσουν» χώρα σε όλα σχεδόν τα Μάσα Μαζικής Ενημέρωσης για όλο τον Οκτώβριο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top