GuidePedia

0
Αιτία πολέμου θεωρεί η ΑΔΕΔΥ την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών και εντάσσει το μέτρο σε ένα γενικότερη σχέδιο ανατροπής των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Πρώτο βήμα ανατροπής των ασφαλιστικών δεδομένων θεωρεί την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) περί εξίσωσης των συνταξιοδοτικών ορίων στο Δημόσιο η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ πιστεύει ότι η κυβέρνηση προκάλεσε αυτή την αρνητική απόφαση διά της διολίσθησης στην απραξία και τη μη τεκμηριωμένη υπεράσπιση του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων. Ετσι, το ΔΕΚ έκρινε ότι η ασφάλιση στο Γενικό Λογιστήριο τους Κράτους είναι επαγγελματική ασφάλιση. «Η απόφαση δεν πρέπει να υλοποιηθεί», σημείωσε ο Σπύρος Παπασπύρος, επισημαίνοντας ότι «είναι απαραίτητο να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης, δεδομένου ότι στην παρούσα περίοδο δεν υφίσταται και κανένα θέμα προστίμου».
Σε οικονομικό αδιέξοδο
Σε αδιέξοδο είναι και το Ταμείο Πρόνοιας (εφάπαξ), με χρόνο απόδοσης της παροχής τους 17 μήνες καθώς το ταμείο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Χρόνος που αναμένεται να φτάσει τα δύο έτη μετά το καλοκαίρι και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών (τέλη Αυγούστου). Για το θέμα αυτό φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ αρχίζουν και βάζουν νερό στο κρασί τους ως προς τη δανειοδότηση του ταμείου (Παρακαταθηκών και Δανείων) προκειμένου να λάβει η τρέχουσα γενιά τα 15.600 εφάπαξ που εκκρεμούν. Για το μέλλον και τους νέους ασφαλισμένους δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε από την πολιτεία ούτε από τους (νυν) εργαζόμενους. Σε οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται πως έχει περιέλθει και ο Οργανισμός Περίθαλψης (ΟΠΑΔ), με την κυβέρνηση να επιλέγει ως λύση την περικοπή των εξετάσεων (όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές, 89 εξετάσεις είναι ακάλυπτες).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top