GuidePedia

0
Η Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΔ) και ο Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ) εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 14 Αντιπροέδρων του Σώματος. Η κ. ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ έλαβε 355 ψήφους και ο κ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ 348. Εξελέγη επίσης από τον πρώτο γύρο με 360 ψήφους ο Giovanni PITTELLA (Σ&Δ, IT). Συνολικά ψήφισαν 701 ευρωβουλευτές, ενώ έγκυρες ήταν 684 ψήφοι.
Κατωτέρω παρατίθενται οι ψήφοι που έλαβαν οι άλλοι υποψήφιοι:

Roberta ANGELILLI (ΕΛΚ, IT) 277
Isabelle DURANT (Πράσινοι/ΕΕΣ, BE) 268
Michał Tomasz KAMIŃSKI (EΣΜ, PL) 194
Silvana KOCH-MEHRIN, (ΦΙΛ, DE) 148
Edward McMILLAN-SCOTT (ΕΣΜ, UK) 237......
Miguel Ángel MARTÍNEZ MARTÍNEZ (Σ&Δ, ES) 330
Dagmar ROTH-BEHRENDT (Σ&Δ, DE) 299
Libor ROUČEK (Σ&Δ, CZ) 284
Pál SCHMITT (ΕΛΚ, HU) 266
Alejo VIDAL-QUADRAS (ΕΛΚ, ES) 332
Diana WALLIS (ΦΙΛ, UK) 303
WIELAND Rainer (EΛΚ, DE) 267

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας.

Διαδικασία εκλογής των Αντιπροέδρων

Εκλέγονται με την πρώτη ψηφοφορία, έως τον αριθμό των δεκατεσσάρων και κατά τη σειρά των ψήφων που έλαβαν, οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων. Αν ο αριθμός των εκλεγέντων Αντιπροέδρων είναι μικρότερος από τον αριθμό των προς πλήρωση εδρών, διεξάγεται και δεύτερη ψηφοφορία, με τους ίδιους όρους, για να πληρωθούν οι υπόλοιπες έδρες. Αν απαιτηθεί και τρίτη ψηφοφορία, τότε αρκεί η σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας, εκλεγέντες θεωρούνται οι πρεσβύτεροι από τους υποψηφίους.

Παρά το γεγονός ότι η υποβολή νέων υποψηφιοτήτων μεταξύ των διαφόρων γύρων ψηφοφορίας δεν προβλέπεται ρητώς κατά την εκλογή των Αντιπροέδρων, αυτή ισχύει αυτοδικαίως ως απορρέουσα από το κυριαρχικό δικαίωμα του Σώματος, που πρέπει να μπορεί να αποφασίζει επί κάθε δυνατής υποψηφιότητας, και αυτό εφόσον η έλλειψη της εν λόγω δυνατότητας θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην καλή διεξαγωγή της εκλογής.

Η σειρά των Αντιπροέδρων καθορίζεται από τη σειρά της εκλογής τους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, από την ηλικία. Όταν η εκλογή δεν γίνεται με μυστική ψηφοφορία, η σειρά καθορίζεται από τη σειρά της εκφώνησης των ονομάτων από τον Πρόεδρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top