GuidePedia

0
Με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, τίμησε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας τα μέλη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, στο πλαίσιο εργασιών του 41ου Συνεδρίου της Ένωσης.
Η Παγκρητική Ένωση, ανταπέδωσε την τιμητική διάκριση με την προσφορά “Capitolo Award 2009” προς τον κ. Σιούφα, την οποία και παρουσίασε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκκόλη.
Ο κ. Σιούφας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων με τον πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και αντιπροσωπείας μελών της Ένωσης, εξήρε την ενεργητικότητα και την δράση της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, που για 80 ολόκληρα χρόνια συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς.
“Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας έχουμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία σήμερα, καθώς είστε μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις του Ελληνισμού της Διασποράς” τόνισε ο κ. Σιούφας στη διάρκεια υποδοχής της αντιπροσωπείας, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:.....
“Ξέρουμε το πάθος με το οποίο υποστηρίζετε τα ελληνικά θέματα, όπως ξέρουμε, επίσης, ότι είστε ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της αμερικανικής κοινωνίας. Και αυτό δεν είναι μόνο μια διαπίστωση δική μας για να μας κάνει διπλά υπερήφανους, αλλά είναι και δικιά μου, προσωπική διαπίστωση, όπως και των συναδέλφων μου βουλευτών, διαπίστωση που αναγνωρίζεται και από την ίδια την αμερικανική κοινωνία ότι γενικά το ελληνικό στοιχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρωτοπορεί σε κάθε τομέα κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό”.
Απαντώντας ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Μανώλης Βαληβασάκης, στον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Με μεγάλη μας χαρά, αλλά και δέος και συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην πατρίδα. Ευχαριστούμε για την υποδοχή. Το θεωρούμε αυτό σαν αναγνώριση των προσπαθειών μας και του συνεχιζόμενου αγώνα που κάνουμε για να κρατήσουμε την κουλτούρα μας, τον ελληνισμό μας, να παραμείνουμε Έλληνες όπως φύγαμε ή όπως έφυγαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας”.
Κατά την παραλαβή του Αργυρού μεταλλίου της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Βεληβασάκης εξέφρασε την υπερηφάνεια και συγκίνηση του, τονίζοντας πως αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά για την αναγνώριση της μέγιστης συνεισφοράς της Παγκρητικής Ένωσης στον Ελληνισμό, στην λεβεντογέννα Κρήτη αλλά και στην χώρα που ζούμε, την φιλόξενη Αμερική.
Αναφερόμενος στο συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ο κ. Βεληβασάκης το χαρακτήρισε “προσκύνημα στην Κρήτη” και “για να επιστρέψουμε οι παλαιότεροι στις ρίζες μας και να γνωρίσουν οι νεότεροι τον διαχρονικό πολιτισμό και την ομορφιά της”.
Σε θέματα διάδοσης της ελληνικής γλώσσας έδωσε έμφαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Βουλής προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός ο ελληνισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από την αντιπροσωπεία της Παγκρητικής, ο βουλευτής, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι βουλευτές Κρήτης κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Μπαντουβάς, Μανόλης Σκουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου, μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μέλη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Αμερικανοί δημοσιογράφοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Κοινοβουλίου.
Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα στο Ηράκλειο με επαφές και εκδηλώσεις της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν επαφές στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Στη 1.00 το μεσημέρι, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Έναρξη του συνεδρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 7.30 το απόγευμα η Παγκρητική Ένωση Αμερικής θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το βραβείο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ στις 8.30 θα παρατεθεί δείπνο στο παλιό λιμάνι προς τιμήν του προέδρου από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα.
Τονίζεται ότι στο πλαίσιο επίσκεψης της στο Ηράκλειο, επαφές θα έχει και η κ. Μπακογιάννη, ενώ προγραμματισμένο είναι να συναντήσει τον κ. Τσόκα στις 12.00 το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top