GuidePedia

0
Σχόλιο: Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αντί να είναι ταγμένα στην υπεράσπιση των θαλάσσίων συνόρων την Ελλάδος, αναλώνονται να εξυπηρετούν έναν κυβερνητικό παράγοντα για την αγραν των ψήφων....

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας ενώ την ίδια στιγμή νέες προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι με στόχο την σύλληψη και απέλαση των μεταναστών.
Οι αριθμοί δείχνουν εν μέρει το κλίμα που επικρατεί. Φέτος τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 11.326 συλλήψεις ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 9.339. Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των συλληφθέντων μεταναστών ετησίως καθώς το 2008 υπολογίζονται σε 54.245 έναντι 39.595 το 2007. Ο αριθμός των απελάσεων εκτινάχθηκε στις 20.555 για το 2008 ενώ μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2009 απελάθηκαν 28.350 άνθρωποι. Σκοπός είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι το εύκολο πέρασμα προς τη δύση. Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η φημολογία για «σιωπηρές απελάσεις» προς Βουλγαρία και από εκεί προς την Τουρκία με συνεργασία Ελλήνων και Βούλγαρων συνοριοφυλάκων.
Τα τέσσερα αρμόδια υπουργεία (Εξωτερικών,Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας) στη προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τις όποιες φωνές διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των νησιών, τα οποία αποτελούν τόπο προσέλευσης των μεταναστών επιστρατεύουν ακόμα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να «καθαρίσουν» τις περιοχές. Πριν από λίγες ημέρες, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «μάζεψε» από τη Σύμη, το Αγαθονήσι και τη Λέρο μετανάστες, τους οποίους μετέφερε...... στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια τους προώθησε στο Κέντρο Κράτησης στο Φυλάκιο Εβρου. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και έξι ανήλικοι Αφγανοί από τη Σύμη, ένας ανήλικος που η αστυνομία χώρισε στη Λέρο από τη μητέρα του (η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο), ένα αγόρι 10 ετών που χωρίσθηκε από την αδελφή του 15 ετών (που επίσης οδηγήθηκε στη Σάμο)

Προσφάτως ο Γ. Bαληνάκης, που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα καράβι που θα μαζεύει τους μετανάστες και θα τους μεταφέρει στα κέντρα υποδοχής, είτε στη Σάμο είτε στον Πειραιά. O υφυπουργός επικαλέστηκε το προηγούμενο της Oλλανδίας (οι Oλλανδοί με πλούσια ναυτική... παράδοση ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν πλοίο για τον σκοπό αυτό), ζητώντας μάλιστα και οικονομική συνδρομή από τον κ. Mπαρό.

Tον περασμένο Mάιο διεξήχθη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Δημ. Tάξης, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Άμυνας και Nαυτιλίας, όπου υιοθετήθηκε η πρόταση του κ.Bαληνάκη και αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησής της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top