GuidePedia

0
«Παραιτούμαι γιατί πονάω τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν θέλω να με παρουσιάζουν ως καρεκλοκένταυρο» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αλαβάνος ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν και εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ καθόριζε την πολιτική ατζέντα, ενώ τώρα το κάνει ο ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Αλαβάνος δήλωσε πως το 2007 ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας την πολιτική του ατζέντα κατάφερε να έχει αυτή την άνοδο στα εκλογικά του αποτελέσματα, αυτό μετά όμως χάθηκε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι του είχε ζητηθεί και από τον ΣΥΝ να παέι στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευροεκλογών.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι μετά από γόνιμη, διεξοδική και βαθιά πολιτική συζήτηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κάλεσε τον Αλέκο Αλαβάνο για άλλη μια φορά να επανεξετάσει την απόφαση του για παραίτηση. Ο Γ. Μπανιάς έριξε μάλιστα στο τραπέζι μάλιστα την πρόταση να αναβληθεί η υποβολή της παραίτησής του για λίγες ημέρες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στις οργανώσεις του κόμματος, αλλά εκείνος επέμεινε στην αρχική του απόφασή.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με διάκριτη ανάμεσα στους βουλευτές την ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του εγχειρήματος.
Η παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Αλαβάνος εμμείνει στην απόφαση του να παραιτηθεί...... θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής, ο οποίος θα προκύψει μέσω συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά αναμένεται να ληφθεί υπόψη και η άποψη της Π.Γ. του ΣΥΝ αλλά και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επικρατέστερος για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που ο Αλέκος Αλαβάνος παραιτηθεί εμφανίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να ακούγεται επίσης. Το βουλευτικό του αξίωμα αναμένεται να αναλάβει η Νάντια Βαλαβάνη.
Ο Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας χθες την παραίτηση Αλαβάνου, είπε: «Δεν είναι η εικόνα του ΣΥΝ και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη η οποία αντιστοιχεί στις προσδοκίες, αλλά και στην αγάπη των ανθρώπων που επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι μια εικόνα που δείχνει διαλυτικά φαινόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οδεύει προς διάσπαση», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top