GuidePedia

0
Συγκλονιστικές περιγραφές που δείχνουν την εξαθλίωση των αλλοδαπών γυναικών
«Γεια. Χρειάζομαι χρήματα για φαγητό. Ευχαριστώ, Γιούλα». .

Με ένα γραπτό μήνυμα μία από τις κοπέλες θύματα του ροζ κυκλώματος που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες μέρες από τις διωκτικές αρχές- ζητά από τον εργοδότη της χρήματα για να φάει«Μέχρι και 60 πελάτες είχα σε κάθε βάρδια, όταν δούλευα σε δύο διαφορετικούς οίκους ανοχής. Κάθε πελάτης πλήρωνε 15 ευρώ, από τα οποία τα 8 έπαιρνε το αφεντικό, 4 έδινε στη Ρ.Ε. και σε μένα έπειτα από κάθε συνεύρεση απέμεναν μόνο 3 ευρώ», λέει σε μία από τις καταθέσεις της μία άλλη νεαρή κοπέλα, η οποία αναγκάστηκε να εργάζεται σε «κρυφό οίκο ανοχής» ακόμα και όταν διαγνώστηκαν γυναικολογικά προβλήματα.....

Οι συγκλονιστικές περιγραφές δείχνουν την εξαθλίωση των αλλοδαπών γυναικών που εξωθούνταν στην πορνεία από το κύκλωμα, στο οποίο κατηγορούνται ότι μετείχαν 42 άτομα, ανάμεσά τους 4 αστυνομικοί εν ενεργεία και ένας απόστρατος συνάδελφός τους. Όταν μάλιστα η Κ. Ν. σταμάτησε τη μία από τις δύο δουλειές, επειδή έβγαζε λιγότερα χρήματα- σύμφωνα με τη μαρτυρία της- το αφεντικό της (σ.σ.: το κατονομάζει) μαζί με μία ακόμη αλλοδαπή την πίεζαν να κάνει περισσότερα ποτά και ατομικούς χορούς λέγοντάς της ότι έπρεπε να ικανοποιεί ερωτικά τους πελάτες προκειμένου να έχει υψηλότερες αμοιβές.

Κάποια στιγμή όμως πριν από λίγους μήνες η κοπέλα κατάφερε να... αποδράσει από τη «φυλακή» που την κρατούσαν παρά τη θέλησή της και να καταγγείλει την παράνομη δραστηριότητα των κατηγορουμένων στις διωκτικές αρχές.
ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αναγκάστηκε να εργάζεται σε «κρυφό οίκο ανοχής» ακόμα και όταν διαγνώστηκαν γυναικολογικά προβλήματα

Ταρίφα 3.200 ευρώ είχαν κόψει οι αστυνομικοί

«ΤΑΡΙΦΑ» 3.200 ΕΥΡΩ τον μήνα φέρεται ότι είχαν... κόψει οι αστυνομικοί που έκαναν τα στραβά μάτια σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης γυναικών που- κατά την κατηγορία- τις εξωθούσαν στην πορνεία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι κατηγορουμένων που ευθέως οι κατηγορούμενοι διατείνονται ότι είχαν τους δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι εγκαίρως τους ειδοποιούσαν για επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών. Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που ακλουθούν.

Α: Τώρα με πήρε ο υπαστυνόμος τηλέφωνο. Βγαίνει το Αθηνών.

Β: Ναι; Α: Ναι... το Αθηνών είναι αυτοί με τα χαρτιά. Τώρα με πήραν τηλέφωνο. Κώστα να μην το μαθαίνει ο χοντρός, να πούμε... Να πάει να γ.... Χωρίς να πληρώνει μια να πούμε ο μ... να μαθαίνει; Β: Εγώ θα τα κόψω όλα αυτά... Α: Οι καλύψεις. Οι καλύψεις τον μήνα είναι 3.200.

Β: Τρία διακόσια; Α: Σύνολο τον μήνα. Β: Γιατί τόσα λεφτά; Α: Είναι 700 ευρώ τον μήνα η Υποδιεύθυνση, 500 είναι το Αλλοδαπών και 500 ευρώ την εβδομάδα το Ηθών.

Β: Όχι, δεν συμφέρει τόσο... Όπως παίρνουν για τ΄ άλλα μαγαζιά έτσι θα παίρνουν κι από μας.

«Έχουν εξόρμηση σήμερα»
Α: Με πήρε από τη Νίκαια ο Βασίλης. Β: Ναι. Α: Μου είπε ότι έχουν εξόρμηση σήμερα. Πρέπει να εξαφανίσουμε τις γυναίκες που δεν έχουν χαρτιά.

Β: Ναι. Α: Ούτε για καφέ να πάνε από δίπλα, γιατί θα μαζεύουνε και από δίπλα.

«Πιάσανε τον αστυνόμο»
Β: Έλα ρε... Α: Έλα, πες μου. Β: Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο; Α: Γιατί είχα δουλειά ρε... Β: Μ... πες ότι έχεις πρόβλημα για να σου πω να εξαφανιστείς να πούμε.

Α: Ε, σώπα ρε, για ένα λεπτό; Β: Για ένα λεπτό ρε πιάσανε ρε μ... τον φίλο του Ν..., τον αστυνόμο που ΄βαζε στο Αθηνών, που πήγαινε και έπιανε τα μαγαζιά, αυτός που είχε έρθει και σε σένα. Α: Τι, τι, τι; Β: Πιάσαν ένα φίλο του Ν... Έναν αστυνόμο. Κάποιος τον κάρφωσε και σκάνε σαράντα άτομα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τον κρατήσανε κρατούμενο και αυτόν μαζί με πέντε μαύρους;

Α: Έλα ρε... Β: Βέβαια θα ησυχάσουν και τα μαγαζιά γιατί αυτός έβγαινε και ήθελε μεροκάματο. Να δεις ότι η απληστία μ..., αυτά τα λαμόγια, άμα δεν ξέρουν να φυλαχτούνε;

Επαφές με γιατρούς
Προσβάσεις και σε γιατρούς ισχυρίζονται ότι είχαν οι κατηγορούμενοι καταφέρνοντας έτσι- κατά τα λεγόμενά τους πάντα- να εξασφαλίζουν για τις κοπέλες που έφερναν από το εξωτερικό παράνομα «άδεια για βεβαίωση εργασίας» ακόμα και αν αυτές είχαν πρόβλημα φυματίωσης.

Α: Έλα, Γιώργο, μου είπες να σου θυμίσω για τον Δημήτρη...

Β: Τον Δημήτρη; Α: Τον γιατρό στην πολυκλινική. Β: Τον έχουμε ειδοποιήσει από μέρες. Για πες μου ακριβώς τι έχουν οι κοπέλες και τι θέλουμε να κάνουμε; Α: Η Τατιάνα που πήγα χθες δεν θέλει τίποτα, οι άλλες δύο βγήκε το μαντού τους θετικό.

Β:Ναι.

Β: Και θέλουμε να μας δώσει μία βεβαίωση για άδεια εργασίας.

Συζητήσεις για ανασχηματισμό!
Και συζητήσεις περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης περιέχονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όπου αστυνομικοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένο πρόσωπο που θα ήθελαν να αναλάβει τα ηνία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Β: Άσε τώρα γιατί αύριο είδες, κάνουν ανακατατάξεις.

Α: Τι; Β: Πάνε να ξαναφέρουνε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πάλι να φύγει από το Εσωτερικών, θα γίνουμε πάλι υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πολύ μεγάλο υπουργείο. Ξέρεις ποιος προωθείται για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης;

Στη συνέχεια του διαλόγου αναφέρεται συγκεκριμένο όνομα υπουργού, ο οποίος- όπως διατείνονται- προωθείται για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Έκανε το λάθος να φάει και πλήρωσε πρόστιμο

ΕΚΤΟΣ από το SΜS της κοπέλας που ζητούσε απεγνωσμένα χρήματα για φαγητό, στη δικογραφία υπάρχει αποκρυπτογράφηση ενός ακόμα γραπτού μηνύματος που αποτυπώνει τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών αυτών.

Ένας από τους άντρες που είχαν αναλάβει τη... φύλαξή τους ενημέρωνε το αφεντικό ότι τιμώρησε μία από αυτές με την επιβολή προστίμου, γιατί έκανε το... λάθος να φάει μέσα στο σαλόνι του σπιτιού!

«Της επέβαλα πρόστιμο 20 ευρώ γιατί έτρωγε μέσα στη σάλα», ανέφερε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από τη διάταξη της εισαγγελέως κ. Ελένης Ράικου, με βάση την οποία είχαν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των κατηγορουμένων, η αξιόποινη δράση των εμπλεκομένων άρχισε το 2006 και σταμάτησε με τη σύλληψή τους στις 7 Ιουλίου 2009. Κατηγορούνται μάλιστα ότι «συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».

Αστυνομικοί
Στον κατάλογο των κατηγορουμένων εκτός από τους εμφανιζόμενους ως επιχειρηματίες περιλαμβάνονται ονόματα εν ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, ενώ στις τηλεφωνικές συνομιλίες οι βασικοί εμπλεκόμενοι διατείνονται ότι είχαν άμεση πρόσβαση σε αστυνομικούς.

Από τους συνολικά τριάντα κατηγορουμένους που έχουν συλληφθεί χθες απολογήθηκαν οι δέκα πρώτοι, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού ήταν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα.


Οι «καλοί πελάτες»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΙδιάλογοι για τους «καλούς πελάτες» περιέχονται στη δικογραφία για το ροζ κύκλωμα.

Β: Έχει έρθει αυτός με τη λιμουζίνα. Έχει φέρει τέσσερα άτομα, αλλά ανάποδοι είναι.

Μεγαλογιατροί είναι.

Θέλουν κάθε λογαριασμό να τον πληρώνουν ξεχωριστά.... Έχει έρθει, έχει βάλει τη λιμουζίνα εδώ απέξω. Μόλις τελειώσει από δω θα πάμε και προς τα μπουζούκια πάνω, λέει.

Α: Μμμμ...

Β: Αυτός ήθελε και γυναίκες να βγούνε έξω.

Του λέω να σου πω, φίλε, μόνο άμα κανονίσουν μόνοι τους με γυναίκες.

Α: Όχι, άμα θέλουν να πάρουν γυναίκες στα μπουζούκια θα τις πληρώσουν. Θα δώσουν από 500 ευρώ την κάθε γυναίκα. Πόσες θέλουν;

Πέντε; Να ΄ρθούνε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top