GuidePedia

0

Οι αλλαγές στον πλανήτη ποτέ δεν σταματούν. Κάποιες φορές γίνονται πιο γρήγορα και πιο βίαια. Μία τέτοια περίοδο ζούμε. Ο καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανάσιος Πλατιάς «ανοίγει το παράθυρο» σε όσα κοσμογονικά συμβαίνουν στον κόσμο. Η εσωστρέφεια μας δεν μας αφήνει να δούμε πολλά απ΄ αυτά που έχουν αρχίσει να γίνονται πολλά χρόνια πίσω και μας έχουν φέρει τη σημερινή παγκόσμια αναταραχή.

Ποια είναι η σύγκρουση που μαίνεται σήμερα; Ποια είναι τα αντίπαλα στρατόπεδα του νέου Ψυχρού Πολέμου; Πως εξηγείται η ευρωπαϊκή αδράνεια και αποχή από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ευρασία; Και ποια είναι η θέση της Ελλάδας που βρίσκεται θέλοντας και μη στην πρώτη γραμμή των αιματηρών συγκρούσεων; Πόσο μας επηρεάζουν όλες αυτές οι εξελίξεις ,τι επιπτώσεις έχουν στο μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία; Ήταν σωστή η επιλογή να ακολουθήσουμε το δρόμο του διαλόγου αυτή την περίοδο; Ο κ.Πλατιάς δηλώνει ότι είναι καλό να συζητάμε, αλλά δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση πως αυτός ο διάλογος θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να εκμεταλλευθούμε το χρόνο που μας δόθηκε από την αλλαγή κλίματος για να ενδυναμώσουμε την αμυντική μας ισχύ. Το έχουμε κάνει; Δεν προκύπτει δυστυχώς αυτή η διαπίστωση ,παρά τα λίγα βήματα που άρχισαν να γίνονται.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top