GuidePedia

0


Πρωτοφανές – Ο Zelensky θα επιτρέψει σε ξένους να αναλάβουν θέσεις διοίκησης στον Ουκρανικό στρατό - Bloomberg: 1.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία - Έχουν δώσει 8 εκατ πυρομαχικά

Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να συνθλίψει τον ουκρανικό στρατό στο Kursk αφού σχεδιάζεται μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση για να απελευθερώσουν Ρωσικό έδαφος.
Σε αυτή την αντεπίθεση είναι πιθανό να συμμετάσχουν και ειδικές δυνάμεις από την Βόρεια Κορέα 1.500 με 5.000 περισσότερο για να αποκτήσουν εμπειρία μάχης.
Εν τω μεταξύ Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η Ουκρανία έχει εξαντληθεί και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να παραδώσει εδάφη στην Ρωσία.
Ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος πάντως δήλωσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν θα εμφανιστεί αμερικανός στρατιώτης, τέλος οι αποστολές σε χώρες που οι αμερικανοί ούτε που ξέρουν που βρίσκονται στο χάρτη.
Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε μια κίνηση απελπισίας υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις στον ουκρανικό στρατό.

Προειδοποίηση Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Ελπίζω ότι η Δύση έχει ακούσει για τις συνέπειες εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία - Αυξάνεται ο ρυθμός επίθεσης

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι δυτικές πολιτικές δυνάμεις έχουν ακούσει την προειδοποίηση για τις συνέπειες εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα βαθιά στη Ρωσία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Ελπίζω να άκουσαν.
Φυσικά και πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για εμάς. (...)
Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό αναλόγως, επιλέγοντας από ένα φάσμα επιλογών», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Πρόσθεσε ότι, εκτός από το θέμα της άδειας, είναι σημαντικό τα ουκρανικά στρατεύματα να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας χωρίς τη βοήθεια της Δύσης στην αναγνώριση του διαστήματος και στον καθορισμό στόχων.
Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο, είχε προειδοποιήσει πως ένα τέτοιο πλήγμα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, θα σημαίνει ότι "οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό θα αλλάξει την ίδια τη φύση της σύγκρουσης".
Παράλληλα αναφερόμενος στον ρυθμό επίθεσης τόνισε ότι ήδη αυξάνεται και η επίθεση θα ενταθεί προσεχώς σε όλο το μέτωπο.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Τέλος οι αποστολές αμερικανικού στρατού στο εξωτερικό και σε άγνωστες χώρες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Trump υποσχέθηκε σε ομιλία του στην Πενσυλβάνια να μην στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο εάν επανεκλεγεί αρχηγός κράτους.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έκαναν πόλεμο.
Πετύχαμε την ειρήνη με τη βία.
Αυτό είναι καταπληκτικό.
«Δεν πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά μας στον πόλεμο για να ανατιναχτούν για μια χώρα που δεν έχετε ακούσει ποτέ», είπε ο Trump.
Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος πιστεύει ότι εάν νικήσει η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Kamala Harris θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε συγκρούσεις στο εξωτερικό.
Ο Trump είναι βέβαιος ότι θα παρασύρει τους Αμερικανούς στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επιπλέον, η Kamala Harris «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κινέζο Πρόεδρο, τον Ρώσο πρόεδρο Putin και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας»… επειδή είναι ανίκανη.
Νωρίτερα, μια δημοσκόπηση από την Emerson College Polling έδειξε ισοπαλία μεταξύ Trump και Kamala Harris με 49%.

JD Vance (Υποψήφιος αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να παραδώσει εδάφη για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

Η Ουκρανία πρέπει να παραδώσει τα εδάφη της για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα J.D. Vance.
«Οι Ουκρανοί θα πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση...
Είναι ήδη πολύ εξαντλημένοι», είπε ο J.D. Vance στο News Nation.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες ιδέες ήδη εξετάζονται με Ουκρανούς αξιωματούχους, σε ιδιωτικό επίπεδο.
«Αρχίζουν να το συζητούν τώρα.
Λένε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.
Δεν έχουν κόσμο, δεν έχουν όπλα, δεν έχουν χρήματα», πρόσθεσε ο J.D. Vance.
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος είπε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι να ρωτήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία τι χρειάζονται ώστε να «επιβάλλουν πραγματική διπλωματία».
Νωρίτερα, η Telegraph έγραψε ότι πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί και πολιτικοί είναι έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Προεκλογικό παιχνίδι οι υποτιθέμενες απειλές Trump για χτύπημα στη Μόσχα

Οι υποτιθέμενες απειλές του Donald Trump για πλήγμα στη Μόσχα θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό VGTRK .
«Δεν θέλω να ανακατευτώ στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, αλλά νομίζω ότι το όλο θέμα είναι ότι τώρα οι αντίπαλοι σε αυτήν την κούρσα για την προεδρία στον Λευκό Οίκο επικεντρώνονται στο να βρουν κάποιες θέσεις που, κατά τη γνώμη τους, μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους προς όφελός τους», είπε ο Lavrov απαντώντας σε ερώτηση για τις υποτιθέμενες απειλές Trump.
«Δεν θέλω να σχολιάσω, γιατί αυτή η δήλωση προφανώς έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας», πρόσθεσε ο υπουργός.
O Trump κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συντάκτες της Wall Street Journal φέρεται να απείλησε σε παλαιά συνομιλία τον Putin ότι θα χτυπούσε το κέντρο της Μόσχας και «τους θόλους όπου ζει», σε περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία.

Πρωτοφανές – Ο Zelensky θα επιτρέψει σε ξένους να αναλάβουν θέσεις διοίκησης στον Ουκρανικό στρατό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις στον ουκρανικό στρατό.
Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την Washington Post, σχεδόν 20.000 ξένοι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας.
Πρόκειται για εθελοντές που συμπαθούν την Ουκρανία, οι οποίοι ήρθαν από όλο τον κόσμο μετά την πλήρη εισβολή στη Ρωσική Ομοσπονδία - άτομα που στο μέλλον μπορούν να λάβουν ουκρανική υπηκοότητα.
Νωρίτερα, ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι κάτοχοι του τίτλου του Ήρωα της Ουκρανίας θα λάβουν δωρεάν στέγαση από το κράτος.
«Στα άτομα στα οποία έχει απονεμηθεί ο τίτλος Ήρωας της Ουκρανίας με το Τάγμα του Χρυσού Αστέρα μπορεί να παρασχεθεί εφάπαξ στοχευμένη βοήθεια με τη μορφή κατοικιών για μόνιμη κατοικία, ανεξάρτητα από το εάν τα άτομα αυτά έχουν εγγραφεί ως πολίτες που χρειάζονται καλύτερες συνθήκες στέγασης», αναφέρει το διάταγμα.

Bloomberg: 1.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία - Έχουν δώσει 8 εκατ πυρομαχικά

Το Bloomberg ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου 2024, επικαλούμενο έγγραφα νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών, ότι μια δεύτερη ομάδα Βορειοκορεατών στρατιωτών θα αναπτυχθεί σύντομα στη Ρωσία.
Το Bloomberg ανέφερε ότι είδε έγγραφα νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών που εκτίμησε ότι η πρώτη ομάδα 1.500 «ελίτ ειδικών δυνάμεων» της Βόρειας Κορέας είχε φτάσει στο Βλαδιβοστόκ, στο Primorsky Krai μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2024 και ότι αυτή η πρώτη ομάδα ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπτυξη περίπου 10.000 Βορειοκορεατών στρατιωτών συνολικά.
Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι τα έγγραφα εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει περίπου 8 εκατομμύρια βλήματα 122 mm και 152 mm στη Ρωσία από τον Αύγουστο του 2023, περίπου 100 βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 Hwasong-11 και απροσδιόριστο αριθμό Bulsae-4 όπλα κατά αρμάτων μάχης.
Το Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, δήλωσε ότι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι θα μοιραστούν με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ τις εκτιμήσεις της Νότιας Κορέας σχετικά με τη συνεργασία Βόρειας Κορέας-Ρωσίας σε μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στις 28 Οκτωβρίου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top