GuidePedia

0


Η Ιρακινή σιιτική οργάνωση χτύπησε με drone ισραηλινούς στρατιώτες στην Κοιλάδα του Ιορδάνη-Ενώθηκαν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε πολλές χώρες για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ-Ισραηλινός υπουργός Άμυνας : Πήραμε το μάθημα μας από την χθεσινή επίθεση

Ορυμαγδό επιθέσεων έχουμε σε Ισραήλ και Συρία από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά ισραηλινής και αμερικανικών βάσεων, στο πλαίσιο γενικής επίθεσης, αναφέρει ΜΜΕ που στηρίζει την σιτική οργάνωση.
Πριν λίγο επίσης, η Χεζμπολάχ βομβάρδισε μια ισραηλινή μονάδα αφού προσπάθησε να διεισδύσει στη συνοριακή πόλη Ayta Al-Shaab του Λιβάνου, αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε για θανατηφόρα πυραυλική επίθεση με στόχο την ναυτική βάση Stella Maris, βορειοδυτικά της Χάιφα.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης ημέρας, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία σκότωσαν δεκάδες στελέχη της Χεζμπολάχ σε ομηρικές μάχες και σε αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε το Ισραήλ. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε 200 στόχους τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών πυραύλων, θέσεων αντιαρματικών πυραύλων, στρατιωτικά φυλάκια και κρύπτες όπλων, σύμφωνα με τον IDF.

“Στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων (Khaybar), η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε έναν πύραυλο στην ισραηλινή ναυτική βάση Stella Maris βορειοδυτικά της Χάιφα”, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Εκρήξεις ακούστηκαν και στην περιοχή Nof HaGalil κοντά στη Ναζαρέτ και στο Wadi Ara, αναφέρουν Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης το ιρακινό παρακλάδι των σιιτών στο Ιράκ χτύπησε ισραηλινές δυνάμεις στην κοιλάδα του Ιορδάνη, απόδειξη ότι πλέον όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενώθηκαν κατά του Ισραήλ.
Η αποκαλούμενη ιρακινή αντίσταση στόχευσε με drones μια ισραηλινές δυνάμεις στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην Παλαιστίνη, τα ξημερώματα της Δευτέρας

«Σε συνέχιση της προσέγγισής μας για την αντίσταση στην κατοχή και την υποστήριξη του λαού μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο και ως απάντηση στις σφαγές που διέπραξε η σφετεριστική οντότητα εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ επιτέθηκαν με drones τα ξημερώματα της Δευτέρας. μια ζωτική τοποθεσία για τον ισραηλινό εχθρό στην κοιλάδα του Ιορδάνη στα κατεχόμενα εδάφη μας», ανέφερε η Ιρακινή Αντίσταση σε ανακοίνωσή της.

Η τρομοκρατική οργάνωση επιβεβαίωσε τη συνέχιση των επιχειρήσεων για το σφυροκόπημα των ισραηλινών οχυρών με κλιμακωτό ρυθμό.
Η αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Κόνικο στην Συρια δέχθηκε επίθεση

Η αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Κόνικο στην Συρία έγινε και πάλι στόχος. Αραβικές πηγές ανέφεραν τα ξημερώματα της Δευτέρας επίθεση στην αμερικανική βάση στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζουρ της βόρειας Συρίας.

Αναφορές από αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επίθεση προκάλεσε υλικές ζημιές στην αμερικανική βάση.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανά θύματα. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ εξαπολύει επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον κό πόλεμο στη Γάζα στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Ιρακινή Αντίσταση έχει επίσης χτυπήσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία ως αντίποινα για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην ισραηλινή επίθεση στην Γάζα.
Ισραηλινός υπουργός Άμυνας για την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έμαθε το μάθημα του από το χτύπημα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ χθες το βράδυ, ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant καθώς επισκέφθηκε την εκπαιδευτική βάση της Ταξιαρχίας Golani και επιθεώρησε την τραπεζαρία όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο γεγονός με οδυνηρά αποτελέσματα», λέει στους Αξιωματικούς της Ταξιαρχίας Γκολάνι που ήταν παρόντες στην επίθεση.

«Πρέπει να το διερευνήσουμε, να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες και να αφομοιώσουμε τα μαθήματα με γρήγορο και επαγγελματικό τρόπο. Αντιμετωπίζοντας την απειλή των UAV, επικεντρώνουμε μια εθνική προσπάθεια και ασχολούμαστε με την ανάπτυξη λύσεων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απειλής», δήλωσε ο ίδιος.

Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις με ιρανική συνδρομή φέρονται να ξεκίνησαν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της ισραηλινής επικράτειας.
Με την χρήση χιλιάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων θέλουν να προκαλέσουν πολλά θύματα μέσα στις βάσεις του ισραηλινού στρατού, για να προκαλέσουν σοκ στην κοινή γνώμη στο Ισραήλ, για να σταματήσει ο πόλεμος στον Λίβανο και η επικείμενη επίθεση στο Ιράν.
Αυτό το πλάνο περί ολοκληρωτικού πολέμου, το ενισχύει και το σχέδιο γενικών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων, το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα. 

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top