GuidePedia

0

Ο υπουργός άμυνας Νίκος Δένδιας στα πλαίσια συνέντευξης στην «Καθημερινή της Κυριακής» μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η Αμερικάνικη πλευρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις προς τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ως προς τις LCS και δεν υπάρχει σαφής απάντηση για τα 4 C-130. Τα δε τεθωρακισμένα οχήματα Bradley που παρασχέθηκαν απαιτούσαν επισκευές τις τάξης των 8 εκατομμυρίων το ένα. Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης το ζήτημα των ιπτάμενων τάνκερ».

Παράλληλα, τόνισε πως «Εμείς είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν. Έχουν, εκτιμώ, μια αντίστοιχη επιλογή: Να συντελέσουν στην επίτευξη του στόχου μιας αναπτυγμένης τεχνολογικά Ελλάδας, που θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά έναντι οιασδήποτε απειλής. Και αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας. Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε τον ρόλο του αξιόπιστου, σταθερού και σοβαρού συμμάχου στην ευρύτερη περιοχή».

Σε ερώτηση αν η καθυστέρηση των ΗΠΑ να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, μπορεί να οφείλεται στην Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «Υπάρχει όμως περιθώριο για επιπλέον κινήσεις, ειδικά σε τομείς στους οποίους έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις. Δεν αντιμετωπίζω το θέμα σε αντίστιξη με την Τουρκία. Βέβαια, όταν οι ΗΠΑ χορηγούν όπλα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, είναι ορθό να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον άλλης χώρας της Συμμαχίας».

Έξαλλοι στο Μαξίμου με την συνέντευξη Δένδια!

Θεωρούν τους ισχυρισμούς του υπουργού εθνικής άμυνας ως χειρουργικό χτύπημα κατά του πρωθυπουργού!

Η συνέντευξη του Νίκου Δένδια στην Καθημερινή, εκλαμβάνεται πλέον από το Μαξίμου ως χτύπημα κατά του εθνεγέρτη ηγέτη μας, το οποίο μάλιστα είναι κάτω από τη ζώνη.

Η οργή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος εστιάζεται στην αναφορά του υπουργού, ότι ο Μπλίνκεν αθέτησε την υπόσχεσή του στον πρωθυπουργό! Με απλά λόγια, παρουσιάζει τον ιδιοφυή κυβερνήτη μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως κορόιδο!

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον λοιπόν ετοιμάζει μία πρώτη διαρροή, όπου θα υπενθυμίζει ότι ο Νίκος Δένδιας ήταν αυτός που ως υπουργός εξωτερικών υπέγραψε με τον Μπλίνκεν την περιβόητη αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ ως υπουργός εθνικής άμυνας, όφειλε να την υλοποιήσει.

Είτε λοιπόν είναι θέμα κακής συμφωνίας είτε πλημμελούς υλοποίησης αυτής, το Μαξίμου θα στοχοποιήσει τον Δένδια ως κύριο υπεύθυνο της αποτυχίας…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top