GuidePedia

0

Ακόμα παραμιλούν στην Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να σκοτώνουν τους αντιπάλους τους με χαρακτηριστική ευκολία και ψυχραιμία.

Και η κουβέντα πλέον γίνεται για τον επόμενο στόχο. Και κάποιοι αναλυτές που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας αι τρομοκρατίας, “δείχνουν” προς την Τεχεράνη, επειδή οι ηγέτες του Ιράν έχουν αλλάξει εντελώς τις “συνήθειες” τους, και τα μέτρα που ήδη λάμβαναν και κάποιοι εξ αυτών έχουν μετακινηθεί εκτός της πρωτεύουσας.

Από αυτά που ακούμε αντιλαμβανόμαστε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν διεισδύσει στα ηγετικά κλιμάκια της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και πιθανότατα έχει φτάσει η …χάρη τους μέχρι την Τεχεράνη. Άλλωστε, στοΙράν έχουν δολοφονήσει τον πρώην αρχηγό της Χαμάς και τουλάχιστον δύο εκ των πλέον σημαντικών πυρηνικών επιστημόνων, μέρα μεσημέρι.

Πάντως, αποδεικνύεται ότι η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι μία νέα ευκαιρία για την αμερικανική διπλωματία να επαναφέρει στο προσκήνιο τις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων.Ο ‘Αντονι Μπλίνκεν με εντολή του Προέδρου Μπάιντεν, άδραξε την ευκαιρία και ήδη μίλησε με ομολόγους του χωρών της Μέσης Ανατολής ενώ ετοιμάζεται να ταξιδεύσει στην περιοχή. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός ηγέτης, μόλις αφίχθηκε στο Βερολίνο.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι άλλαξαν οι συνθήκες καθώς ο Γιαχία Σινουάρ ήταν αυτός που εκτροχίασε τις διαπραγματεύσεις και ο οποίος υποστήριξε τον πόλεμο μέχρι θανάτου εναντίον του Εβραϊκού Κράτους. Και το πλήρωσε με τον δικό του θάνατο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν από το προεδρικό αεροσκάφος μίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Του έδωσε βεβαίως συγχαρητήρια για το θάνατο του αρχηγού της Χαμάς. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου …έλυσε ακόμα ένα πρόβλημα για την Αμερική. Εξόντωσε μετά τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ που είχε δολοφονήσει δεκάδες Αμερικανούς και τον αρχηγό της Χαμάς, που οπως είπε ο κ. Μπάιντεν έβαψε τα χέρια του με αίμα Αμερικανών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται ότι έπεισε τον κ. Νετανιάχου να συνεργαστούν για να προωθήσουν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Είναι κάτι που αναφέρει και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός και με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Εκεί νομίζω ότι θα διαφωνήσουν διότι η περίπτωση της Χαμάς από τη Χεζμπολάχ είναι διαφορετική.

Η Ιερουσαλήμ πιστεύει ότι η Χαμάς λίγο-πολύ απώλεσε την όποια ισχύ είχε, ενώ η Χεζμπολάχ, όπως βλέπουμε συνεχίζει να πλήττει το Ισραήλ. Οπότε στο μέτωπο του Λιβάνου θα έχουμε συνέχεια του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε καλύτερα απ’ όλους τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών. Είπε ότι βλέπουν μια ευκαιρία για τον τερματισμό του πολέμου.
Και εξήγησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις για την επιβολή της εκεχειρίας, επειδή ο Σινουάρ είχε αρνηθεί να διαπραγματευτεί.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόατ Γκάλαντ, φρόντισε να έχει ενημερωμένο για τα πάντα τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν. Του έστειλε μάλιστα στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, και σχετικό σημείωμα και φωτογραφίες με το πτώμα του Σινουάρ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top