GuidePedia

0


Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει - Ο Apti Alaudinov επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στο Kursk… έχει ακόμη 4 μάχιμες Ταξιαρχίες, τις οποίες οι Ρώσοι θα διαλύσουν

Ας δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα στο Ουκρανικό…
Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και οι αποδείξεις, υποχωρούν πλέον από το Kursk, ενώ είναι συγκλονιστικό το τι συμβαίνει σε Pokrovsk και Ugledar.
Ήδη το Toretsk μια κρίσιμη μεγάλη πόλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων… το Donbass ως βασική άμυνα της Ουκρανίας καταρρέει σε ένα μέτωπο 450 χιλιομέτρων…δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, οι Ουκρανοί απλά υποχωρούν ατάκτως ειδικά στο Pokrovsk δεν υπάρχει σωτηρία για τον Ουκρανικό στρατό.
Εάν πέσει το Pokrovsk η κύρια γραμμή επιμελητείας των Ουκρανών θα έχει καταρρεύσει και χωρίς επιμελητεία ο στρατός… απλά μετράει μέρες…
Ο Apti Alaudinov επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στο Kursk… έχει ακόμη 4 μάχιμες Ταξιαρχίες, τις οποίες οι Ρώσοι θα διαλύσουν.
Εν τω μεταξύ είναι συγκλονιστικό… ότι η Γερμανία κατάλαβε ότι λόγω της Ουκρανίας δέχθηκε πλήγμα και τώρα μιλάει ανοικτά για ειρήνη.
Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Scholz μάλιστα τόνισε ότι η ήττα της Γερμανικής κυβέρνησης οφείλεται στην Ουκρανία…
Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως θα έρθει από την Γαλλία αφού η Le Pen αποφάσισε σιωπηρώς να στηρίξει για πρωθυπουργό τον Michel Barnier αυτό σημαίνει ότι έχει βάλει όρους στον Macron και ένας όρος… είναι η Ουκρανία…
H στήριξη της Ουκρανίας από Γερμανία και Γαλλία νομοτελειακά θα μειωθεί.
Εν τω μεταξύ ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή Central Intelligence Agency (CIA) William Burns αποκάλυψε ότι η Ρωσία όντως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα...
Πλέον η Ρωσία κερδίζει με συμβατικό πόλεμο το ΝΑΤΟ οπότε δεν χρειάζονται τα τακτικά πυρηνικά όπλα...

William Burns (CIA): Η Ρωσία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία…

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Central Intelligence Agency (CIA) William Burns προειδοποίησε τη Δύση για την ανησυχία σχετικά με την πυρηνική απειλή.
Ο William Burns δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομάδας με τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (MI6) στις 7 Σεπτεμβρίου ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα συνεχίσει να απειλεί για άμεση αντιπαράθεσης με την Δύση, αλλά ότι αυτές οι απειλές δεν πρέπει να εκφοβίζουν τη Δύση.
Ο William Burns δήλωσε ότι η CIA είχε αξιολογήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είχαν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022 και ότι βρισκόταν σε επαφή με τον Διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).
Η αξιολόγηση της CIA για την πιθανή ρωσική ετοιμότητα να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022 αντιστοιχούσε σε με εντεινόμενη ρωσική ρητορική σχετικά με την πυρηνική σύγκρουση λόγω των ανακατατάξεων στο μέτωπο εκείνη την περίοδο.
Ωστόσο, αυτή η ρητορική ήταν περισσότερο μέρος μιας επιχείρησης ρουτίνας που είχε σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία παρά ως ένδειξη της ρωσικής ετοιμότητας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Παραδοχή σοκ από Olaf Scholz (Γερμανία): Ηττηθήκαμε στις εκλογές λόγω Ουκρανίας, είναι ώρα για ειρήνη

Είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Νομίζω ότι είναι καιρός να συζητήσουμε πώς να διευθετήσουμε αυτή τη στρατιωτική κατάσταση και να επιτύχουμε την ειρήνη πιο γρήγορα από ότι φαίνεται ρεαλιστικό τώρα», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και εγώ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η Ρωσία πρέπει να εκπροσωπείται σε μια νέα διάσκεψη για την ειρήνη», τόνισε ο Olaf Scholz.
Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει τη βοήθειά της προς την Ουκρανία, αλλά παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στη Γερμανία, όπου τα κόμματα που αντιτίθενται στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία κέρδισαν την πλειοψηφία, «πηγάζει από το γεγονός ότι κάποιοι είναι αντίθετοι με την υποστήριξη στην Ουκρανία»

La Repubblica: Σχέδιο ειρήνης ετοιμάζει ο Scholz - Προβλέπει ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία

Σχέδιο για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης που θα βάζει τέλος στον διετή και πλέον πόλεμο στην Ουκρανία ετοιμάζει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα πρόκειται για ένα νέο…είδος συμφωνίας Μινσκ.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica που επικαλείται πηγή προσκείμενη στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, ο Scholz μετά τις συντριπτικές ήττες που υπέστη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και σε περιφερειακές εκλογές (με τις τελευταίες σε Θουριγγία, Σαξονία) θέλει να παίξει «το χαρτί της Ουκρανίας» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ και να ενισχύσει τις πολιτικές του θέσεις, και ενώ δέχεται πιέσεις και από τους Χριστιανοδημοκράτες προκειμένου να βρει μια λύση που θα βάζει τέλος στη σύγκρουση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο του Γερμανού καγκελάριου προβλέπει πως η Ουκρανία θα αποδεχθεί την απώλεια εδαφών και την παραχώρηση τους στη Ρωσία.

Responsible Statecraft: Ο Macron διόρισε τον Michel Barnier πρωθυπουργό με ανοχή Le Pen – Πρώτο... θύμα η Ουκρανία

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να διορίσει τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Michel Barnier ως πρωθυπουργό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη γαλλική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω της εξάρτησης της νέας κυβέρνησης από το National Rally της Marine Le Pen, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Responsible Statecraft.
Ένας πολιτικός που αντιτίθεται στην ενεργό επέμβαση της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορέσει να υπαγορεύσει τους όρους της στην νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.
Αυτή η απόφαση… κινδυνεύει να βυθίσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο χάος, το οποίο θα υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Η άρνηση του Macron να ασχοληθεί με την αριστερά υποδηλώνει ότι έπρεπε πρώτα να συνάψει συμφωνία με τον… χειρότερο εχθρό του - τη Marine Le Pen.
Η βοήθεια προς το Κίεβο μπορεί να γίνει το πρώτο θύμα της απόφασης του Γάλλου προέδρου να διορίσει πρωθυπουργό τον Michel Barnier… σίγουρα η Marine Le Pen έβαλε τους όρους της.
Επιπλέον, ο διορισμός πρωθυπουργού από το λιγότερο λαοφιλές κοινοβουλευτικό κόμμα, τους Ρεπουμπλικάνους, θα αμαυρώσει ακόμη περισσότερο τον Macron.
Στον απόηχο της δυσαρέσκειας, η Γαλλία μπορεί να απομακρυνθεί από την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, δήλωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να αρνηθεί την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας.
Υπενθύμισε ότι η Γερμανία έχει ήδη κάνει αυτό το βήμα και θα μειώσει τη βοήθεια προς το Κίεβο στο μέλλον.
Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η Ουκρανία έχει ήδη γονατίσει, ο πόλεμος συντηρείται για να μην χάσει η Kamala Harris

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απαγορεύεται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική ηγεσία, καθώς αυτό το βήμα θα σήμαινε νίκη για τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload Kim Dotcom στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο διάλογος με τη Ρωσία θα οδηγήσει στην ήττα της Kamala Harris στις ΗΠΑ, γι' αυτό οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σκοτώνονται στην Ουκρανία, θυσιάζονται για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Η Ουκρανία έχει ήδη γονατίσει, αλλά άλλες 100.000 Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν για χάρη του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Zelensky δεν επιτρέπεται να πάει σε ειρηνευτικές συνομιλίες γιατί αυτό σημαίνει ρωσική νίκη, που θα οδηγήσει στην αποτυχία της Kamala Harris στις εκλογές.
Οι Biden και Kamala Harris θα είναι αποκρουστικοί δολοφόνοι», έγραψε ο Dotcom.

Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει

Τα μέτωπα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk και στο Donbass βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πραγματικά στα όρια της κατάρρευσης δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ο Zelensky είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος, που ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές της Δύσης, αλλά στην πραγματικότητα, η επίθεση στην περιοχή του Kursk καταρρέει, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοντώνονται και χάνουν τις στρατηγικές τους εφεδρείες.
Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα στρατεύματά τους και θα προτιμήσουν να ενεργήσουν προσεκτικά, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη επιχείρηση Kursk για τους Ουκρανούς», τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται επίσης σοβαρές ήττες στο Donbass.
«Εν τω μεταξύ, στο Donetsk, το μέτωπό τους έχει πρακτικά καταρρεύσει.
Μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν πίσω κατά μήκος του Δνείπερου και να προσπαθήσουν να χτίσουν οχυρώσεις στην άλλη όχθη, για να φτιάξουν τελικά κάποια γραμμή άμυνας», πιστεύει ο Ritter.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερους από 11.000 στρατιωτικούς και 810 τεθωρακισμένα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top