GuidePedia

0

Η στήριξη Καμμένου στον Δένδια τον οποίο δεν καίγονται να στηρίξουν από το Μαξίμου.

Η απίστευτη τουρκική επίθεση στον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια με ταυτόχρονη στήριξη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοδεύτηκε και από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, στα οποία θυμήθηκαν πάλι το…κολύμπι για το Καστελλόριζο! Επαναλαμβάνουν τις ανοησίες που είχε πει ο Χουλουσί Ακάρ όταν ήταν υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελλόριζο είναι τόσο κοντά στις τουρκικές ακτές ώστε οι καταδρομείς τους μπορούν να φθάσουν κολυμπώντας.

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στηρίζοντας τον νυν ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, έγραψε στο X

στο X


Δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον η ίδια διάθεση στήριξης του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια από το Μαξίμου. Μη ξεχνάμε ότι ο κ.Δένδιας είναι ο βασικός δελφίνος της ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης θα έκανε τα πάντα για να τον βάλει στο περιθώριο. Ακόμη και Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον έκανε. Οι «επιτελείς» του Μαξίμου, γνωρίζουν βέβαια ότι η τουρκική επίθεση στον Δένδια του «δίνει πόντους» στην ελληνική κοινή γνώμη που έχει φρίξει με την υποχωρητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Κι άλλες κυβερνήσεις «έπαιξαν» το παιχνίδι του κατευνασμού και δέχτηκαν κριτική γι΄ αυτό. Η σημερινή κυβέρνηση όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Το κλίμα που διαμορφώνουν οι Τούρκοι εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι κλίμα «τσαμπουκά». Δείχνουν να στέλνουν μήνυμα στον κ.Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στο δρόμο της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» που σύρθηκε να ακολουθήσει. Είναι δρόμος αδιέξοδος. Το μήνυμα λέει πως αν τυχόν αποφασίσει να σταματήσει τη διαδρομή προς το αδιέξοδο, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παρά την εγκατάλειψη τους είναι έτοιμες να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Το ερώτημα είναι αν αυτό ισχύει και για τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου οι ίδιοι «επικοινωνιακοί στρατηγοί» πιστεύουν πως ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να προχωρήσει στη συζήτηση με τον Ερντογάν ακόμη και σε συμφωνία. Θεωρούν ότι «ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά» αφού είναι πνιγμένος από τα προβλήματα που έχει επιδεινώσει η κυβερνητική πολιτική. Δεν έχουν καταλάβει το κόστος που θα προκύψει από οποιαδήποτε συμφωνία έχει έστω και την υποψία υποχώρησης!

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top