GuidePedia

0


Το επιτελείο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ και προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύεται στο έπακρον την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και τις σχέσεις του ύποπτου με το Κίεβο -διότι η πραγματικότητα είναι αυτή:

Είχε αναμειχθεί και στη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, όχι μόνο στην ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για γεγονός.

Εκμεταλλεύεται την απόπειρα και λογικό είναι, διότι αποδεικνύεται το εργαλείο που θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό για να σταματήσει η υποχώρηση του κ. Τραμπ στις δημοσκοπήσεις. Μέχρι πριν από την απόπειρα βλέπαμε μία σταθερή άνοδο της Κάμαλα Χάρις, μετά την καλή της εμφάνιση στο ντιμπέιτ και τη διπλή υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ.Πριν από την απόπειρα ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε ότι τη μισεί -αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε για την τραγουδίστρια- που θα μπορούσε να εκληφθεί ως κάλεσμα στους οπαδούς του για να την αντιμετωπίσουν. Δεν νοείται πρώην Πρόεδρος της Αμερικής να χρησιμοποιεί τέτοιες απαράδεκτες λέξεις. Σημειώθηκε ήδη αύξηση στον αριθμό των μελών της ασφάλειας της.

Παρατηρείται ήδη μία πολύ μεγάλη σκλήρυνση της ρητορικής του πρώην Προέδρου και των συνεργατών του. Δείχνουν τη σημερινή Αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις ως υπεύθυνη για τις δύο απόπειρες εναντίον του -κάτι που δεν ισχύει βέβαια.

Ισχυρίζονται ότι η έκκληση της για να προστατευθεί η Δημοκρατία στην Αμερική είναι αυτή που όπλισε τον δράστη της επίθεσης στην Πενσιλβάνια και της κυριακάτικης απαράδεκτης ενέργειας, εναντίον του κ. Τραμπ, που σχεδίαζε ο ύποπτος.

Είναι λογικό να υποστηρίξει κανείς ότι οι οπαδοί του κ. Τραμπ συσπειρώνονται γύρω του με έντονο τρόπο πια, και με μεγαλύτερο φανατισμό. Και ήδη κυκλοφορούν νέες θεωρίες συνωμοσίας, αν και τα κίνητρα είναι ήδη γνωστά. Ε

ίναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι η υποψία ότι αν εκλεγεί ο κ. Τραμπ θα παραδώσει δήθεν τη χώρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που ΔΕΝ θα συμβεί, διότι πρόκειται για θέμα ασφάλειας της ίδιας της υπερδύναμης. Από τη στιγμή που ξεκινούν να κυκλοφορούν οι φήμες, ουδείς μπορεί να τις σταματήσει.

Ξεκίνησαν ήδη δημοσκοπήσεις: και από τις δύο εκστρατείες, του κ. Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις, και από τα σοβαρά μέσα ενημέρωσης, άρα μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε καθαρή εικόνα για την επίδραση της απόπειρας.

Την προηγούμενη φορά, όταν σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα πυρά που νεκρού επίδοξου εκτελεστή του, καλύφθηκαν τα όποια κέρδη του κ. Τραμπ από το συνέδριο των Δημοκρατικών που ακολούθησε.

Το επιτελείο της κ. Χάρις προσπαθεί να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο απάντησης στους ισχυρισμούς των αντιπάλων της, ότι η ρητορική της ευθύνεται για την απόπειρα. Για να είμαστε δίκαιοι, άλλα είναι τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ψήφιζε αλλοπρόσαλλα, και τους μεν και τους δε.

Πάντως είναι θλιβερό να συμβαίνουν στην Αμερική δύο απόπειρες, σε δύο μήνες, εναντίον ενός πρώην Προέδρου και προεδρικού υποψηφίου. Η Αμερική μέσω της NSA και των άλλων μυστικών υπηρεσιών της -σύνλο 15- παρακολουθεί όλο τον κόσμο, αλλά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι της.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top