GuidePedia

0


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε «σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ με την αεροπορική επιδρομή του στη Βηρυτό. Παράλληλα χθες οι IDF εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 180 εκτοξευτές πυραύλων στο νότιο Λίβανο.

Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δώδεκα «σημαντικοί τρομοκράτες».

Ο στρατός του Ισραήλ συνόδευσε την ανακοίνωση με μια εικόνα που δείχνει τη στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ, με τις φωτογραφίες έξι ατόμων να φέρουν μια κόκκινη ετικέτα που έγραφε «εξουδετερώθηκε».




Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, αναγνώρισε ότι η αεροπορική επιδρομή σκότωσε δύο από τους πιο υψηλόβαθμους διοικητές της και άλλα 14 στελέχη της οργάνωσης που συνεδρίαζαν στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών στη Βηρυτό. Ανέφερε επίσης πωςένας από τους κορυφαίους διοικητές της οργάνωσης, ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.

“Το καταστροφικό χτύπημα αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα στον πληρεξούσιο του Ιράν και έφερε τις πλευρές πιο κοντά σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας”, αναφέρουν παρατηρητές.

Ο απολογισμός του ισραηλινού πλήγματος της Παρασκευής στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά τον οποίο στοχοθετήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ανέρχεται σε 37 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ

Στο μεταξύ αργά χθες το βράδυ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας πραγματοποίησαν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το βράδυ του Σαββάτου, με τον στρατό να δηλώνει ότι εντόπισε προετοιμασίες της οργάνωσης να εξαπολύσει μεγάλες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Τα τελευταία πλήγματα του Ισραήλ ήρθαν αφού μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν περίπου 180 στόχους στο νότιο Λίβανο το απόγευμα του Σαββάτου, εξουδετερώνοντας χιλιάδες βαρέλια εκτοξευτών ρουκετών που ήταν προετοιμασμένα για επικείμενες επιθέσεις κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις IDF.

Παράλληλα, αξιωματούχοι εξέδωσαν νέους περιορισμούς για τους κατοίκους της περιοχής της Χάιφα και προς τα βόρεια, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης από τη λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση τις επόμενες ώρες, αφού υπέστη βαριά πλήγματα σε πολλαπλές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρε

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top