GuidePedia

0


Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση συνυπογράφει την παρουσία του Τούρκου ΥΠΕΞ σε άτυπη συνάντηση της ΕΕ και έχει δώσει «συγχωροχάρτι» σε όσα κάνει η Τουρκία εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, ο πρόεδρος Ερντογάν φωνάζει ότι η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας θα ενταθεί. Επέλεξε να το θυμίσει στην Αθήνα την 30η Αυγούστου, ημέρα που οι Τούρκοι εορτάζουν τη «νίκη επί των Ελλήνων το 1922».

Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται να βάλει μαζί στην ίδια πρόταση τις λέξεις Τουρκία, απειλή και Ελλάδα για να σχηματίσει την πρόταση η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Φοβάται η ελληνική κυβέρνηση ,για να μην εκνευρίσει τον Ερντογάν; Φοβάται ,γιατί αν έλεγε την αλήθεια θα έπρεπε να προσθέσει και την φράση «κοροϊδία τέλος» και να λάβει μέτρα, όπως για παράδειγμα το «πάγωμα» της fake ελληνοτουρκικής προσέγγισης;

Αρκεί να διαβάσει κάποιος τι είπε στην ομιλία του ο Ερντογάν για να καταλάβει ότι η ελληνική κυβέρνηση κρύβεται, παριστάνει ότι δεν το ακούει και αραδιάζει ένα σωρό ψέματα στους Έλληνες πολίτες. «Όλα πάνε καλά με την Τουρκία» και θα «κερδίσουμε οικονομικά από την προσέγγιση», μερικά απ΄ αυτά. Τίποτα δεν πάει καλά με την Τουρκία η οποία διεισδύει όλο και περισσότερο στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αποτυχία της σε όλα τα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και αργά ή γρήγορα θα κριθεί για αυτό. Αν θα λογοδοτήσει είναι ένα άλλο ζήτημα αφού η αντιπολίτευση ασχολείται με γάμους, χαρές και πανηγύρια ή αναλώνεται σε κομματικούς εμφύλιους, όσο η Ελλάδα χάνει πόντους στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν ανακοινώνει ότι θα κάνει την Τουρκία ναυτική δύναμη -κάτι που δεν ήταν ποτέ- η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι αποσύρεται από το Αιγαίο και εξαφανίζεται από τις θάλασσες του κόσμου , σε κάποιες από τις οποίες έχει συμφέροντα.

Τι είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του;

•”Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του.

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” ως ένα “παραμύθι” και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους”.

• «Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι».

• “Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ ημών και των λαών με τους οποίους ζούσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα, δεν σημαίνει ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας με τη γεωγραφία της καρδιάς μας.

Είμαστε μια χώρα με 78 ηρώα από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είμαστε επίσης μια χώρα που φιλοξενεί τους γιους της Γάζας, του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιερουσαλήμ, της Κομοτηνής και της Βαγδάτης στο μνημείο των Δαρδανελίων».

•«Δεν δώσαμε και δεν θα δώσουμε καμία αξία σε όσους προσπαθήσουμε να μας περιορίσουν σε ρηχά νερά. Θα σκεφτόμαστε με επίκεντρο την Τουρκία, αλλά θα κρατήσουμε το όραμά μας αρκετά ευρύ, ώστε να συμπεριλάβουμε και ολόκληρο τον κόσμο»

•«Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης.Αυτή η αντίληψη ήταν πάντα κυρίαρχη στις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες έχουν μια βαθιά ριζωμένη ιστορία άνω των 2233 ετών».

•«Ο στρατός μας αποτελεί την πηγή ελπίδας για τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο με τη σημαία και την ημισέληνο, που φέρει περήφανα ως σήμα τιμής».

«Η Τουρκία είναι μια γέφυρα που ενώνει γεωγραφίες, ένα πολιτιστικό κέντρο και μια ζώνη οικονομικής μετάβασης».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top