GuidePedia

0


Έρχονται γενικές εκκαθαρίσεις στην Ουκρανία, θα απολύσουν 12 στρατηγούς λόγω των αποτυχιών στο μέτωπο - Tino Krupalla (AfD): Να αποκατασταθούν άμεσα οι Nord Streams και να ξεκινήσει ξανά η ροή Ρωσικού φυσικού αερίου

 Ενώ όλο το μέτωπο στην Ουκρανία έσπασε, από το Kursk, έως το Kupyansk, στο Toretsk, το Pokrovsk και το Ugledar και εσχάτως και προς την κατεύθυνση Zaporizhia όπου οι Ρώσοι έφθασαν στην πόλη Hulyaipole… στις ΗΠΑ γράφεται ο επίλογος του Ουκρανικού δράματος.
Μάλιστα στο Kursk της Ρωσίας η 82η Ουκρανική Ταξιαρχία υποχώρησε ενώ οπισθοχωρούν κακήν κακώς οι Ουκρανοί από το Ugledar στο νότιο Donetsk.
Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχουν δώσει το πράσινο φως για χτυπήματα στην Ουκρανία – προφανώς κανείς δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ στις επίσημες δηλώσεις της – αλλά τώρα δηλώνουν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη εάν θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση.
Στις 12 Οκτωβρίου στην Γερμανία οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το «σχέδιο νίκης» του Zelensky που είναι στην πράξη σχέδιο ήττας…και οι ΗΠΑ είναι απίθανο να το εγκρίνουν.
Το σχέδιο «νίκης» του Zelensky επί της ουσίας λέει Δύση δώσε πράσινο φως να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους για να γονατίσουν οι Ρώσοι… με τέτοιες φαντασιώσεις ο Zelensky που έχασε το Donbass πιστεύει ότι θα παραπλανήσει τον Ουκρανικό λαό…
Εν τω μεταξύ είναι τόσο δραματική η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό όπου οι συνεχείς αποτυχίες οδηγεί σε καρατόμηση πολλούς Ουκρανούς στρατηγούς, τονίζεται ότι 12 στρατηγοί θα απολυθούν.
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική η απώλεια του Ugledar θα επιτρέψει την προέλαση σε Kurakhove και θα ανοίξει τον δρόμο για ολική περικύκλωση του Pokrovsk…
Όλο το μέτωπο έσπασε η ρωσική προέλαση είναι τσουνάμι που διαλύει τα πάντα…
H CIA οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ πάντως θεωρούν ότι τα Ουκρανικά χτυπήματα στην Ρωσία δεν μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, η νίκη της Ρωσίας είναι αναπόφευκτη.

Νέα εξέλιξη: Η Ρουμανική αεράμυνα με δύο πολεμικά αεροπλάνα F-16 συμμετείχε ενάντια στην Ρωσική επίθεση στο Izmail στην Οδησσό

«Όχι μόνο η ουκρανική, αλλά και η ρουμανική αεράμυνα συμμετείχαν στην απόκρουση της Ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Izmail με βάση πηγές... δύο μαχητικά από τη Ρουμανία πέταξαν στο έδαφος της Ουκρανίας»
Τα ρουμανικά αεροπλάνα έφυγαν αφού πέταξαν κατά μήκος της ακτογραμμής.
Ξημερώματα Παρασκευής 27/9/2024, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Izmail στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη, ο ρωσικός στρατός έπληξε λιμενικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, και εξάλειψε επίσης Ρουμάνους μισθοφόρους και μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Biden και Zelensky… συζήτησαν το σχέδιο της Ουκρανίας – Στις 12 Οκτωβρίου οι κρίσιμες αποφάσεις στην Γερμανία

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συζήτησε τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του προτεινόμενου ειρηνευτικού σχεδίου της κυβέρνησης του Κιέβου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.
«Ο Πρόεδρος Biden περιέγραψε την απόφασή του να αυξήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία και ο Πρόεδρος Zelensky παρουσίασε το σχέδιό του για τη νίκη επί της Ρωσίας.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του σχεδίου του Προέδρου Zelensky και ανέθεσαν στις ομάδες τους να συμμετάσχουν σε εντατικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα», αναφέρει το έγγραφο.
«Στις 12 Οκτωβρίου 2024, ο Πρόεδρος Biden θα βρεθεί στην Γερμανία σε μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, όπου με τον Zelensky θα εξετάσουν την πρόοδο σε αυτές τις διαβουλεύσεις και θα συντονιστούν με διεθνείς εταίρους την πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Biden είναι αποφασισμένος να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να κερδίσει η Ουκρανία».
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, είπε ότι το σχέδιο βασίζεται στην υπόθεση ότι οι δυτικές χώρες θα εγκρίνουν χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Putin, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη δυτική βοήθεια, καθώς χρειάζεται πληροφορίες από δορυφόρους και σχέδια πτήσης.
Ο Zelensky ονόμασε το «σχέδιο νίκης», με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του ως πιθανό τρόπο επίλυσης της κρίσης.
Ωστόσο η πρόταση Zelensky δεν μιλάει για διάλογο αλλά για κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ρωσίας.

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να επιλυθεί η Ουκρανική σύγκρουση

Είναι πιθανό ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, παραδέχτηκε σε διαδικτυακή ενημέρωση ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Εάν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση εκεί, τότε αυτό θα πρέπει να αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου Zelensky.
Τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, ιδιαίτερα από τη Ρωσία».
Ωστόσο ο John Kirby διευκρίνισε ότι το θέμα των εδαφικών παραχωρήσεων εξαρτάται από τον Zelensky.
Ο Λευκός Οίκος δεν κάθεται με χάρτες και μαρκαδόρους και σκέφτεται εναλλακτικά σενάρια.
Η Ουάσιγκτον δεν συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες, σημείωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.
Ο John Kirby τόνισε ότι ο Zelensky θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους όρους θα τερματιστεί η σύγκρουση και εάν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε πρέπει να το αποφασίσει.
Ο John Kirby υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης δεν λαμβάνει οδηγίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν πρόκειται για αυτό.

Karin Jean-Pierre (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος

Η πολιτική της Ουάσιγκτον σχετικά με τα χτυπήματα του ουκρανικού στρατού σε Ρωσικά εδάφη δεν έχει αλλάξει, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karin Jean-Pierre.
Οι αμερικανικές αρχές δεν θα ανακοινώσουν την άρση της απαγόρευσης μετά τη συνάντηση των προέδρων Biden και Zelensky.
Δεν περιμένω να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες ενέργειες.
Οι προσεγγίσεις μας δεν έχουν αλλάξει», δήλωσε η Karin Jean-Pierre.
Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Stano, δήλωσε ότι το θέμα να επιτραπεί στην Ουκρανία να εκτοξεύει όπλα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία είναι ευθύνη των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει «αναφαίρετο δικαίωμα» να χτυπά στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρήσεις με όπλα μεγάλου βεληνεκούς «εκτός της χώρας» το 2025.
Το Κίεβο, σύμφωνα με τον Rustem Umerov, μόλις τα σχεδίασε και περιμένει υποστήριξη από τη Δύση.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν ήδη να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Τώρα απλώς νομιμοποιούν τέτοιες επιθέσεις στα μάτια του κοινού, πρόσθεσε.
Ο Vasily Nebenzya είπε επίσης ότι η άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα σήμαινε ότι το ΝΑΤΟ ξεκινά έναν άμεσο πόλεμο με την Ρωσία.

New York Times: Τεράστιο ρίσκο χωρίς αποτέλεσμα η έγκριση χρήσης αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας

Για τεράστιο ρίσκο των ΗΠΑ που δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία κάνουν λόγο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με το αίτημα του Κιέβου να εγκριθεί η χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις κατά στόχων εντός του εδάφους της Ρωσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι εάν επιτραπεί η χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δυναμικά αντίποινα από τους Ρώσους, χωρίς παράλληλα να αλλάξει η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.
Βάσει αυτής της εκτίμησης, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η έγκριση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Επιπλέον, αναφέρεται πως η Ουκρανία διαθέτει επί του παρόντος περιορισμένο οπλοστάσιο τέτοιων όπλων και δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι ακόμη σύμμαχοι των Ουκρανών θα μπορούσαν να παράσχουν τέτοιου είδους πυραύλους.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, η έγκριση για την χρήση αυτών των όπλων κατά ρωσικών στόχων δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης.
Μάλιστα επισημαίνεται ότι σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα των αντιποίνων, με το πιθανότερο σενάριο να προβλέπει την επίθεση της Ρωσίας σε αμερικανικές βάσεις.

The Times: Δεν εγκρίθηκε το αίτημα Zelensky για επιθέσεις στη Ρωσία με δυτικά οπλα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα επιστρέψει στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να επιτύχει την άρση των περιορισμών στα πλήγματα κατά στόχων βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, ο Zelensky κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris, ζήτησε προσωπικά να αρθούν οι περιορισμοί για επιθέσεις με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow και αμερικανικούς ATACMS στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στην προσέγγιση της Ουάσιγκτον για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Lukashenko (Πρόεδρος Λευκορωσίας): Πυρηνικά εάν μας επιτεθούν

Eάν υπάρξει επίθεση στη Λευκορωσία, θα γίνει άμεσα χρήση των πυρηνικών όπλων υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko.
«Έχω πει ότι εάν υπάρξει επίθεση στη Λευκορωσία, θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Στην πραγματικότητα, πρόσφατα, ο Putin το επιβεβαίωσε αυτό, κάνοντας τροποποιήσεις στο πυρηνικό δόγμα αναφέροντας ότι, σε περίπτωση επίθεσης στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα.
Επιβεβαίωσε τα λόγια μου.
Αυτή είναι η ουσία της δήλωσής μου.
Αν χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, μπορεί να απαντήσουν.
Και στη Ρωσία επίσης, έτσι θα χρησιμοποιήσει όλο το οπλοστάσιό της.
Και αυτός είναι ήδη ένας παγκόσμιος πόλεμος.
Ούτε η Δύση το θέλει.
Δεν είναι έτοιμη γι' αυτό.
Ωστόσο, τους λέμε ανοιχτά: τα κρατικά σύνορα είναι η κόκκινη γραμμή, αν πατήσουν το πόδι τους, η απάντηση θα είναι άμεση», τόνισε ο Lukashenko αναφέροντας πως ΗΠΑ και Ευρώπη δεν είναι μια οικογένεια, οι Αμερικανοί δεν θέλουν μια ισχυρή ΕΕ, θέλουν να την αποδυναμώσουν..
«Η Ρωσία δεν είναι το βασικό τους ζητούμενο.
Πρέπει να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη.
Μην πιστεύετε ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι είναι μια οικογένεια.
Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται μια ισχυρή Ευρώπη» υποστήριξε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Όπως είπε ο Lukashenko, ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί καταφέρνουν να κερδίζουν χρήματα.

Financial Times: Το 70% των Ουκρανών σκοτώνεται σε λίγες ημέρες στο μέτωπο - Φεύγουν… με τα πρώτα πυρά

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο ουκρανικό στράτευμα, καθώς όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, το 50% με 70% των Ουκρανών στρατιωτών που φτάνει στο μέτωπο με τις δυνάμεις του πεζικού, σκοτώνεται μέσα σε λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τα προβλήματα που καταγράφονται με τους νεοσύλλεκτους, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους χωρίς προηγουμένως να τους έχει δοθεί σχετική εντολή.
«Σύμφωνα με τέσσερις διοικητές, έναν υποδιοικητή και στρατιώτες από τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες, οι νεοσύλλεκτοι στερούνται βασικών δεξιοτήτων μάχης, κινήτρων και συχνά εγκαταλείπουν τις θέσεις τους όταν δέχονται πυρά» επισημαίνουν οι Financial Times, τονίζοντας – επικαλούμενο τους Ουκρανούς αξιωματικούς – ότι το 50% με 70% των νέων πεζικάριων σκοτώνεται ή τραυματίζεται μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση τους στο μέτωπο.
«Όταν οι άπειροι στρατιώτες φτάνουν στις θέσεις τους, πολλοί από αυτούς εγκαταλείπουν από την πρώτη έκρηξη οβίδας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι, όταν γίνεται rotation» υποστήριξε ο υποδιοικητής της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Ουκρανίας, που βρίσκεται κοντά στο Ugledar (DPR), αναφερόμενος στην αλλαγή που γίνεται στις γραμμές των μονάδων προκειμένου να αντικατασταθούν και να ξεκουραστούν οι στρατιώτες που πολεμούν για ώρες ή ημέρες.
«Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η ηλικία.
Οι έμπειροι αντικαθίστανται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας χωρίς εμπειρία και με χειρότερη φυσική κατάσταση, για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό.
Παρατηρητές και στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες δεν έχουν κίνητρα, είναι απροετοίμαστοι ψυχολογικά και σωματικά και ως αποτέλεσμα σκοτώνονται γρήγορα» τονίζουν οι FT.
Ωστόσο, τα προβλήματα αρχίζουν πολύ πριν οι νεοσύλλεκτοι φτάσουν στο πεδίο της μάχης, επισημαίνει το δημοσίευμα των FT.
Σύμφωνα με διοικητές, η στρατιωτική εκπαίδευση του νέου κύματος στρατευσίμων είναι ανεπαρκής.
Όπως σημείωσε ένας, «οι ίδιοι οι εκπαιδευτές δεν έχουν πραγματική εμπειρία μάχης, επομένως δεν διδάσκουν στους νεοσύλλεκτους ό,τι πρέπει να ξέρουν για να πολεμήσουν και, το πιο σημαντικό, το πώς να επιβιώσουν».
«Σπάνια έκαναν εξάσκηση με αληθινά πυρομαχικά λόγω έλλειψης πυρομαχικών.
Μερικοί από αυτούς δεν ξέρουν καν πώς να κρατούν ένα τουφέκι.
Περνούν περισσότερο χρόνο καθαρίζοντας πατάτες παρά πυροβολώντας» υποστήριξε Ουκρανός αξιωματικός.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top