GuidePedia

0


Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία στο Kursk – Έχασαν σε 18 ημέρες 5.137 στρατιώτες και 501 τεθωρακισμένα - Στο Kursk δρουν η 22η, 61η και 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας και η 80η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης και εφεδρείες από 10 Ταξιαρχίες... αυτό δείχνει ότι έχουν εγκαταλείψει την άμυνα στο Donetsk

 Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή αμφιβολίας για όσους παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις… ότι ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί…
Ωστόσο φαίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, ο Ουκρανικός στρατός θα συντριβεί, θα υποστεί πανωλεθρία.
Μόνο στο Kursk από τις 6 Αυγούστου και σε διάστημα 18 ημερών έχασαν 5.137 στρατιώτες και μάλιστα επίλεκτες δυνάμεις και συνολικά 501 τεθωρακισμένα.
Το κυριότερο είναι ότι έχουν μεταφέρει στο Kursk όλες τις κρίσιμες εφεδρείες που αυτό σημαίνει ότι... εγκαταλείπουν το Donnbass...
Στο Kursk δρουν η 22η, 61η και 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας και η 80η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης και εφεδρείες από 10 Ταξιαρχίες... αυτό δείχνει ότι έχουν εγκαταλείψει την άμυνα στο Donetsk.
Όμως εάν δούμε τις απώλειες των Ουκρανών σε βάθος μιας εβδομάδας σε όλο το θέατρο του πολέμου φθάνουν τους 16.155 στρατιώτες.
Ο Ουκρανικός στρατός χάνει περίπου 50.000 με 60.000 στρατιώτες τον μήνα σε νεκρούς και τραυματίες…
Και ο πλέον αδαής από στρατιωτικά κατανοεί ότι η Ουκρανία τελειώνει.
Εν τω μεταξύ στο μέτωπο του Donbass οι Ρώσοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, οι ουκρανοί ήλπιζαν ότι η επίθεση στο Kursk θα υποχρεώσει πολλές Ρωσικές δυνάμεις σε αναδιάταξη από το Donbass αλλά αυτό δεν συνέβη…
Μάλιστα έγινε το ακριβώς αντίθετο, οι Ρώσοι μεταφέρουν περισσότερα στρατεύματα στην κατεύθυνση Pokrovsk δυτικά της Avdiivka στο Donetsk και τις επόμενες ημέρες θα έχουν φθάσει στην πόλη.
H πτώση του Pokrovsk που είναι κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανών θα είναι στρατηγική - όχι τακτική - ήττα των Ουκρανών... η άμυνα στο Donetsk θα καταρρεύσει ολοσχερώς
Επίσης έπεσε το Toretsk ενώ συνεχίζουν οι Ρώσοι την διείσδυση τους στο Chasiv Yar.
Οι Ρώσοι πραγματοποιούν τακτικές και αργές προελάσεις συνολικά στο μέτωπο για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες.
Με βάση πηγές ανοικτού κώδικα για κάθε 8 Ουκρανούς που σκοτώνονται ή τραυματίζονται αναλογούν 2 Ρώσοι στρατιώτες.
Και οι Ρώσοι έχουν απώλειες αλλά είναι εντυπωσιακά μικρές σε σχέση με τις δραματικές απώλειες των Ουκρανών.

Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία στο Kursk – Έχασαν σε 18 ημέρες 5.137 στρατιώτες και 501 τεθωρακισμένα

Η Ομάδα Δυνάμεων Sever του ρωσικού στρατού απέκρουσε περισσότερες ουκρανικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Kursk, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 23 Αυγούστου.
Σε ενημέρωση, το υπουργείο είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου εμποδίστηκαν να προχωρήσουν προς τους οικισμούς Borki, Malaya Loknya, Komarovka, Korenevo, Martynovka και Russkaya Konopelka.
Τουλάχιστον 70 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Καταστράφηκαν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα μηχανοκίνητο όχημα.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό προκάλεσαν απώλειες στις 22η, 61η και 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας και στην 80η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης κοντά στους οικισμούς Apanasovka, Aleksandria, Vishnevka, Guyevo, Mikhailovka, Plyubymivka. και Yuzhny.
Άλλα χτυπήματα έπληξαν εφεδρείες της 41ης, 54ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, 82ης και 95ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης, 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, 101ης, 103ης, 106ης και 129ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας καθώς και της 69ης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων στους οικισμούς Buyankino, Vorozhba, Glukhov, Kamenka, Miropolye, Mogritsa, Novaya Sloboda, Obody, Pervomayskoye, Pavlovka, Svessa, Seredina Buda και Tolstodubovo.

To Kursk νεκροταφείο τεθωρακισμένων - 501 Ουκρανικά τεθωρακισμένα διαλυμένα σε 18 ημέρες

«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε έως και 5.137 στρατιώτες,
69 άρματα μάχης,
27 οχήματα μάχης πεζικού,
55 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
350 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = 501 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως
158 μηχανοκίνητα οχήματα,
34 συστήματα SAM εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-αέρος,
11 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων τριών του συστήματος HIMARS και ενός συστήματος MLRS κ.α.

Καταστροφή για τους Ουκρανούς – Χάνουν 16.155 στρατιώτες σε όλες τις περιοχές του μετώπου μέσα στην εβδομάδα

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 16.155 στρατιώτες σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις σε όλες τις περιοχές της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός υπέστη περίπου
3.090 απώλειες από το Battlegroup North της Ρωσίας,
3.400 απώλειες από το Battlegroup West,
4.530 θύματα από το Battlegroup South,
3.855 θύματα από το Battlegroup Center,
800 θύματα από Battlegroup
40 από τις μονάδες Ανατολή Dnepr.

Οι Ρώσοι χτύπησαν συγεντρώσεις Ουκρανικών στρατευμάτων στο Sumy

Το πρωί του Σαββάτου 24/8/2024, στο χωριό Yunakovsky της περιοχής Sumy, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με ισχυρή εκρηκτική αεροπορική βόμβα σε συγκέντρωση Ουκρανών μαχητών που επρόκειτο να σταλούν στην περιοχή Kursk.
«Στις τέσσερις το πρωί, οι Ρώσοι χτύπησαν με FAB την περιοχή Yunakievsky στο Sumy, όπου ήταν συγκεντρωμένοι Ουκρανοί στρατιώτεςγια να πάνε στην περιοχή Kursk».

Alaudinov (Akhmat): Εξοντώνουμε καθημερινά τους Ουκρανούς στο Kursk – Η 810η ρωσική ταξιαρχία εκκαθαρίζει συνεχώς οικισμούς

Στρατιωτικοί της 810ης ταξιαρχίας πεζικού απελευθέρωσαν έναν ακόμη οικισμό στην κατεύθυνση του Kursk, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός και διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.
«Ο εχθρός εξοντώνεται καθημερινά από όλες μας τις δυνάμεις.
Η κατάσταση είναι τέτοια που οι μονάδες της 810ης ταξιαρχίας - κατέλαβαν έναν οικισμό και συνεχίζουν την εκκαθάριση.
Καταστρέφουμε τον εχθρό, τόνισε ο Ρώσος στρατηγός.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν 10 Ουκρανούς στρατιώτες στις 23 Αυγούστου.
«Ο εχθρός έχασε ένα τανκ και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα.
Ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel καταστράφηκε πολλοί στρατιώτες πεζικού σκοτώθηκαν», είπε ο Alaudinov.
«Οι πεζοναύτες έκαναν καλή δουλειά για άλλη μια φορά σήμερα, αιχμαλωτίζοντας 10 Ουκρανούς στρατιώτες», πρόσθεσε.

Narendra Modi (Πρωθυπουργός Ινδίας): Ναι σε ειρήνη στην Ουκρανία αλλά με συμμετοχή της Ρωσίας

Η Ινδία πιστεύει ότι η ειλικρινής αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών είναι απαραίτητη για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, ανέφεραν ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε κοινή δήλωση μετά τη συνάντησή τους στο Κίεβο.
«Ο πρωθυπουργός Narendra Modi επανέλαβε την ανάγκη για ειλικρινή και πρακτική δέσμευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα έχουν ευρεία αποδοχή και θα συμβάλλουν στην έγκαιρη αποκατάσταση της ειρήνης».
Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι η ινδική πλευρά επανέλαβε τη θέση αρχών της και εστίασε σε μια ειρηνική διευθέτηση μέσω διαλόγου και διπλωματίας, στο πλαίσιο της οποίας η Ινδία συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία τον Ιούνιο του 2024.
Ο Ινδός πρωθυπουργός «επανέλαβε την προθυμία της Ινδίας να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους για τη διευκόλυνση της επιστροφής στην ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Narendra Modi έφτασε στο Κίεβο για την πρώτη επίσκεψη του αρχηγού της κυβέρνησης της Ινδίας από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών το 1992.


Robert F. Kennedy Jr.: Οι διαπραγματεύσεις ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2022 έσπασαν από τον Biden, ο Putin είχε αποσύρει ως ένδειξη τα στρατεύματα από το Κίεβο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ανάγκασε τον Zelensky να σπάσει την ειρηνευτική συμφωνία το 2022, η οποία υποτίθεται ότι είχε ήδη υπογραφεί και από τα δύο μέρη, κατόπιν εντολής του Αμερικανού ηγέτη Biden, αυτή τη δήλωση έκανε ο Αμερικανός πολιτικός o οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αλλά ανέστειλε την συμμετοχή του, Robert F. Kennedy Jr..
«Τον Απρίλιο του 2022, ο πρόεδρος Biden έστειλε τον Boris Johnson στην Ουκρανία για να αναγκάσει τον να σπάσει τη συνθήκη ειρήνης, η οποία είχε ήδη υπογραφεί από τον ίδιο τον Zelensky και τη ρωσική πλευρά», είπε ο Robert F. Kennedy Jr.
Σύμφωνα με τον Robert F. Kennedy, τη στιγμή που τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις, η ρωσική πλευρά είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των στρατευμάτων.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κόμματος Υπηρέτης του Λαού στην Ουκρανία και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, David Arachamia, δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμφωνήσει με το καθεστώς Ουδετερότητας.
Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης το 2022, η Ρωσία διαπραγματεύτηκε με το καθεστώς του Κιέβου στη Λευκορωσία και την Τουρκία.
Τον Φεβρουάριο του 2024, σε μια συνέντευξη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, ο Putin είπε ότι αυτές οι διπλωματικές διαβουλεύσεις είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, η ουκρανική πλευρά «πέταξε» όλες τις συμφωνίες και στη συνέχεια ο Zelensky απαγόρευσε νομικά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top