GuidePedia

0


Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών - H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα.

 H στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών στην περιοχή Kursk της Ρωσίας – μια απελπισμένη προσπάθεια εντυπώσεων – κατέληξε άδοξα με βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν εισβολή σε ρωσικό έδαφος με μια δύναμη 1.000 στρατιωτών και 100 σχεδόν τεθωρακισμένων οχημάτων…
Το αποτέλεσμα της Ουκρανικής αποτυχίας ήταν 82 τεθωρακισμένα κατεστραμμένα και 660 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί από τους περίπου 1.000 στρατιώτες που εστάλησαν στην επιχείρηση αυτοκτονίας.
Μόνο, σε μια μέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 400 στρατιωτικούς και 32 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρία οχήματα μάχης πεζικού και 24 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Kozak.
Οι Ουκρανοί αρχικά αιφνιδίασαν τους Ρώσους και προέλασαν έως και 10 με 15 χιλιόμετρα σε ρωσικό έδαφος… ωστόσο η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση… τους διέλυσαν στην κυριολεξία.
Η κίνηση της Ουκρανίας ήταν μια προσπάθεια να ενισχύσουν το διαπραγματευτικό τους χαρτί αφού γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει, στο Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk οι Ουκρανοί έχουν συντριβεί και με κινήσεις εντυπώσεων προσπαθούν να κερδίσουν την… ειδησεογραφία στην Δύση.
Η επιχείρηση εισβολής στο Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία σχεδιάστηκε από Ουκρανούς και Βρετανούς… αλλά απέτυχε όπως κάθε τέτοια προσπάθεια.
Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην επιχείρηση στο Kursk ως προς την χρήση αμερικανικών όπλων αλλά… τα όπλα των αμερικανών διαλύθηκαν.

Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών

Η επιχείρηση κατά των σχηματισμών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προσπαθούσαν να προχωρήσουν στην περιοχή του Κουρσκ, θα ολοκληρωθεί με την ήττα τους και την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.
«Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα», είπε ο Gerasimov σε συνάντηση υπό την προεδρία του Ρώσου Προέδρου Putin.
Το πρωί στις 6 Αυγούστου 2024 οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής του Kursk. Την ίδια μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικά στρατεύματα με έως και 300 άτομα προσωπικό, υποστηριζόμενα από 11 άρματα μάχης και περισσότερα από 20 τεθωρακισμένα, επιτέθηκαν στις θέσεις των μονάδων που καλύπτουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα στις περιοχές των οικισμών Nikolaevo - Daryino και Oleshnya.
Η προέλαση του εχθρού βαθιά στο ρωσικό έδαφος δεν επετράπη, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 660 άτομα και 82 τεθωρακισμένα οχήματα, σημείωσε το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια και πυροβολεί αδιάκριτα, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων.

Medvedev (Στμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Γενική επίθεση στην Ουκρανία - Να πάμε σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv - Να τους εξαλείψουμε

Να κηρυχθεί γενική επίθεση στην Ουκρανία και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση να κινηθεί εκτός των εδαφών της Ρωσίας ζητά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος στον αποήχο των διαδοχικών επιθέσεων των Ουκρανών και της αποτυχημένης απόπειρας εισβολής τους στην περιοχή του Kursk, υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να κινηθεί κατά του Κιέβου, του Kharhikv, του Mykolaev και της Οδησσού.
«Είναι απαραίτητο να πάρουμε ένα μάθημα από τις ενέργειες των Ουκρανών στα σύνορα της περιοχής του Kursk και να νικήσουμε ανελέητα τον εχθρό» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev, ο οποίος ζητά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας να προσλάβουν ανοιχτά έναν διαφορετικό από το σημερινό χαρακτήρα και να κινηθούν εκτός των ρωσικών εδαφών.
Όπως λέει, είναι αναγκαίο να «εκπληρώσουμε αυτό που ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov υποσχέθηκε στο Ανώνατο Γενικό Διοικητή (σ.σ. στον πρόεδρο Putin), δηλαδή να νικήσουμε και να καταστρέψουμε ανελέητα τον εχθρό».
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει τώρα να πάει στο Kharkiv, στην Οδησσό, στο Nikolaiv, στη Οδησσό και ακόμα μακρύτερα» επισημαίνει ο Medvedev.
«Από αυτή τη στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρεηση πρέπει να αποκτήσει έναν ανοιχτά εξω-εδαφικό χαρακτήρα.
Δεν είναι πλέον απλώς μια επιχείρηση επιστροφής των επίσημων εδαφών μας και τιμωρίας των Ναζί.
Μπορούμε και πρέπει να πάμε στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας.
Στην Οδησσό, στο Kharkiv, στο Dnepropetrovsk, στο Nikolaiv.
Στο Κίεβο και ακόμα πιο πέρα» υποστηρίζει ο Medvedev.

Rogov (Νέες περιοχές Ρωσίας): Έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Rustem Umerov με εκρηκτικό μηχανισμό

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα κυριαρχίας, ο συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ένταξη νέων περιοχών, Rogov, στο κανάλι του Telegram, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας του Υπουργού Άμυνα της Ουκρανίας Rustem Umerov.
«Λαμβάνονται πληροφορίες ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Άμυνας Rustem Umerov στο Κίεβο, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη δίπλα του, η κατάσταση του Rustem Umerov είναι ακόμα άγνωστη.
Ο Rogov τόνισε ότι οι πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας αναφέρθηκαν από Ουκρανό μπλόγκερ και χρήζουν επιβεβαίωσης.

H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση έως και 10 χιλιομέτρων στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας εν μέσω συνεχιζόμενων μηχανοκίνητων επιθετικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος στις 7 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 και 7 Αυγούστου δείχνουν ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν προχωρήσει σε θέσεις κατά μήκος της διαδρομής 38K-030 περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα.
Μια ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν προσωρινά 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους εντός της περιφέρειας Kursk από τότε που ξεκίνησαν την επιχείρηση στις 6 Αυγούστου και άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν συνολικά 11 οικισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Nikolaevo-Daryino (1,5 χιλιόμετρο βόρεια του τα σύνορα της Περιφέρειας Sumy) κ.α.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-030 Sudzha-Korenovo και μια Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι μέχρι το 18:00 τοπική ώρα στις 7 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει τόσο βορειοδυτικά όσο και νοτιοανατολικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και είναι τώρα πολεμώντας στα περίχωρα του Korenovo (στη βορειοδυτική κατεύθυνση) και της Sudzha (στη νοτιοανατολική κατεύθυνση).
Η ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών και πολλές άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πολέμησαν και κατέλαβαν το σημείο ελέγχου Sudzha και το σταθμό διανομής αερίου Sudzha (νοτιοδυτικά της Sudzha κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-004, 500 μέτρα από τα σύνορα Sumy-Kursk).
Ο ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε στις 7 Αυγούστου ότι μια απροσδιόριστη μονάδα του 71ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων από την Τσετσενία (58ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Νότια Στρατιωτική Περιοχή [SMD]) έχει αναπτυχθεί απευθείας στο Sudzhenskyi Raion—γενικά σύμφωνη με ορισμένες αναφέρει από ουκρανικές και ρωσικές πηγές ότι τα πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τσετσενικές μονάδες Akhmat στην περιοχή Sudzha πριν από πάνω από μια εβδομάδα
Το βράδυ όμως 7 προς 8 Αυγούστου οι Ρωσικές δυνάμεις πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων κα οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν με μεγάλες απώλειες...

Apti Alaudinov (Akhmat): Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τελευταίες τους εφεδρείες στο Kursk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ενεργοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες στα σύνορα με την περιοχή του Kursk, μετά την καταστροφή τους, τα ρωσικά στρατεύματα θα φτάσουν στη «γραμμή τερματισμού» της ολοκλήρωσης του SVO, πιστεύει ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου του στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα καταστρέψουμε αυτούς τους πόρους, τα αποθέματα που έχει συσσωρεύσει ο εχθρός, κατ' αρχήν, αυτή είναι πιθανώς ήδη μια κατάσταση για εμάς όταν, μέσω της καταστροφής αυτών των πόρων, θα φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού και στην ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης…
Και τότε είναι απίθανο να μας σταματήσει κάποιος», είπε ο διοικητής, σχολιάζοντας την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή του Kursk

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top