GuidePedia

0


Τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι η τουρκική διείσδυση κλιμακώνεται εκμεταλλευόμενη τον ραγιαδισμό του ελληνικού κράτους. Μετά από τα απίθανα που έγιναν με αφορμή το μνημόσυνο του Σαδίκ, ακολούθησαν …οι ύμνοι για τον Κεμάλ που ακούστηκαν στην Κομοτηνή από τουρκοκύπρια τραγουδίστρια!!!

Τι άλλο περιμένει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιδράσει;


Οι ανακοιώσεις από τη ΝΙΚΗ και τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ περιγράφουν και την τουρκική αθλιότητα και την ελληνική κυβερνητική ανικανότητα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά την πρόκληση που ζήσαμε στη Θράκη προ ημερών με αφορμή το καθιερωμένο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, η Τουρκία προχώρησε στις 4/8/2024 σε μία ακόμη ανάλογη ενέργεια. Με εργαλείο τη νεολαία του “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας”, στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια καλοκαιρινή συναυλία της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, απευθύνθηκαν από μικροφώνου στην “τουρκική νεολαία” της περιοχής! Ταυτόχρονα έφεραν μια Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια που μεταξύ άλλων τραγούδησε και το “εμβατήριο της Σμύρνης”, έναν ύμνο στη νίκη του Μουσταφά Κεμάλ που “εξαέρωσε” τον εχθρό, δηλαδή τους προγόνους μας! Δεν ξέρουμε αν στο υπουργείο μας των Εξωτερικών μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα των Ελλήνων της Θράκης αλλά για τη ΝΙΚΗ είναι μία προσβολή που δεν μπορεί να περάσει ατιμώρητη. Καλούμε τόσο την Κυβέρνηση στην Αθήνα όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κομοτηνή (που στήριζε μέχρι κι εφέτος την εκδήλωση) να πάψουν να ανέχονται τις προξενικές παρεμβάσεις, οι οποίες πασχίζουν να δημιουργήσουν κλίμα σωβινισμού και εχθροπάθειας στον ντόπιο μουσουλμανικό πληθυσμό. Επιτέλους, ας δείξουμε λίγο αυτοσεβασμό και ας ασκήσουμε την κυριαρχία μας στη Θράκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Την Κυριακή 4/8/2024 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας (Σ.Ε.Μ.) με την υποστήριξη του ΚΙΕΦ (DEB) και του τουρκικού Προξενείου πραγματοποίησε συναυλία με τουρκοκύπρια τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πράγματα που προσβάλλουν τους έλληνες πολίτες και είναι αντίθετα στην επίσημη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ο κεντρικός ομιλητής έκανε πολλές αναφορές στους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης και η αποκορύφωση ήρθε με το «εμβατήριο της Σμύρνης», το οποίο εξυμνεί τον Μουσταφά Κεμάλ για τη γενοκτονία των Μικρασιατών και Ποντίων Ελλήνων. Εκτός από τη σημειολογία του τόπου όπου συνέβη αυτή η πρόκληση, την κεντρική πλατεία της διοικητικής πρωτεύουσας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρέπει να σημειώσουμε και το γεγονός πως η συναυλία ενισχύθηκε οικονομικά από την Περιφερειακή Διοίκηση και πως ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής.
Οι παραχωρήσεις, λοιπόν, Περιφέρειας και Δήμου με καλή πίστη στους παραπάνω διοργανωτές ανταμείφθηκαν με βαριές προκλήσεις και επιβάλλεται τώρα ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ και ο Δήμαρχος Κομοτηνής και τα αντίστοιχα συμβούλια ομόφωνα να σταματήσουν οριστικά να τους διαθέτουν οικονομική στήριξη και χώρο για τις εκδηλώσεις τους.

Για τη δημοτική παράταξη ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Παναγιώτης Καρακολίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top